Càtedra de TIC i Salut

Càtedra de TIC i Salut

La Fundació TIC Salut Social, va signar el mes de desembre de 2013 un conveni de col·laboració amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) per la creació i desenvolupament de la “Càtedra de TIC i Salut”. La Càtedra, que dirigeix el Dr. Francesc Garcia-Cuyàs, director de la Fundació TIC Salut Social, neix amb l’objectiu de generar, difondre i transferir coneixement sobre la utilització de les TIC dintre del sector salut i social, i inclou activitats docents, de recerca aplicada i d’innovació, de transferència de coneixement, i de divulgació i difusió científica.

L’acte de signatura del conveni de constitució de la Càtedra va estar presidit pel Conseller de Salut, Boi Ruiz, i va comptat amb la presència del rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, del regidor de Ciutat del Coneixement i patró de la Fundació Universitària Balmes, Josep Arimany, la vicerectora de Recerca i Coneixement, Marta Otero i el director de la Càtedra, el Dr. Francesc Garc

Les línies de treball de la Càtedra de TIC i Salut són la identificació de projectes d’innovació i de recerca, la definició d´un marc de competències professionals en l’àmbit de les TIC i la salut i l’ús racional de la telemedicina per fer operatiu el model assistencial no presencial, entre d’altres que s’aniran desenvolupant.

La Càtedra té com a objectiu addicional col·laborar amb les institucions sanitàries i sociosanitàries d’abast català per a promoure projectes i iniciatives de recerca i polítiques d’actuació per millorar la qualitat assistencial, fer més eficient el sistema sanitari i social i a la vegada establir un nou model de relació entre el ciutadà i el seu sistema de salut i social mitjançant la utilització de les TIC, en el que aquest es trobi emparat en tot moment. Serveix també com a instrument per a afavorir la col·laboració entre les entitats proveïdores de salut i serveis socials, les empreses vinculades a l’àmbit de la salut i la tecnologia, amb els investigadors de la UVic-UCC i la Fundació TIC Salut Social. Al mateix temps, afavorirà la col·laboració entre investigadors i professionals d’alt reconeixement posicionats internacionalment, amb els investigadors de la UVic-UCC i el personal de la Fundació TIC Salut Social, així com altres professionals del sector salut i social.

Un altre dels objectius principals de la Càtedra serà el de donar resposta a una necessitat que actualment no està coberta, que és la formació dels futurs graus de Medicina en sistemes d’informació i TICs, amb la idea que tinguin els coneixements bàsics en aquestes matèries quan s’incorporin al seu entorn laboral.

 

La Càtedra té la seva seu institucional al Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, on s’hi destinen els espais pel seu funcionament.

Més informació

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email