m-Resist: Salut mòbil per a les persones amb esquizofrènia resistent al tractament

Autor: Adrià G.Font   /  10 de febrer de 2015

Cal destacar a més, que hi participen 12 entitats de 7 països diferents, entre les quals hi ha universitats, centres hospitalaris i empreses. El finançament de m-Resist s'inclou en el marc del programa de Recerca i Innovació de la Unió Europea Horizon 2020

“És un projecte molt innovador ja que és la primera vegada, a Espanya i a Europa, que es treballa per desenvolupar un projecte terapèutic per a pacients amb esquizofrènia resistent al tractament amb l'ajuda d'eines de salut mòbil”, assegura la Dra. Iluminada Corripio, que lidera la iniciativa a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

En marxa des de l'1 de gener, m-Resist durarà uns tres anys i es tracta que s'implementi un model d'anàlisi per avançar en la comprensió de l'esquizofrènia resistent al tractament. El projecte ajudarà també a predir el comportament de la malaltia i dels pacients, a crear protocols que donaran suport als professionals i a analitzar patrons de comportament per identificar els riscos i les mancances dels tractaments.

Per tant, tal com remarca el Dr. Asaf Caspi, director del servei de Psiquiatria Ambulatòria del Sheba Medical Center d'Israel, “esperen que el projecte m-Resist aporti un benefici real per als pacients esquizofrènics mitjançant l'ampliació de l'àmbit d'aplicació del tractament personalitzat farmacològic i psicològic, la continuïtat assistencial i la participació dels cuidadors”. 

Cal destacar que entre el 30% i el 50% de les persones que pateixen esquizofrènia a Europa són casos resistents al tractament. D'aquesta manera, conviuen amb símptomes molt persistents, requereixen llargs períodes d'atenció hospitalària i tenen més risc de mortalitat i multi morbiditat.