Màster en eHealth Technology Innovation

UPC School of Professional & Executive Development
Dates:
17 - 17 / 2 / 2021
Lloc:
Barcelona

MÀSTER EN E-HEALTH TECHNOLOGY INNOVATION “L’e-health, la clau del model de salut del futur”

UPC School of Professional & Executive Development

Dates de realització: 17/02/2020 – 17/02/2021

Lloc de realització: Tech Talent Center (C/ de Badajoz, 73-77, Barcelona)

Introducció

A la nostra societat, la demanda de serveis de salut és creixent. La piràmide de població s’inverteix, i la prevalença de les malalties cròniques augmenta. En paral·lel, els ciutadans estan cada cop més informats i connectats i són més exigents amb el sistema de salut. La confluència d’aquests factors està generant un canvi de paradigma que situa la persona al centre. I és en aquest context que la tecnologia serà l’element clau per garantir el nou model de salut del futur.

La tecnologia ja s’ha desplegat amb èxit en diferents sectors, però es pot dir que tot just està començant a revolucionar el sector sanitari. Si bé ja tenim realitats de tecnologies aplicades a la salut, com la cirurgia robòtica o la salut connectada, una bona estratègia d’e-health aprofitarà les potencialitats de les tecnologies disruptives per posar-les al servei de les persones i la millora de la seva qualitat de vida. Els robots d’IA amb coneixement clínic o el big data per fer medicina de precisió, en serien exemples. Per tant, l’ús estratègic de les TIC aplicat al sector de la salut planteja nous reptes de futur que representen una gran oportunitat de desenvolupament professional.

Per aquest motiu, la UPC School impulsa el màster en e-Health Technology Innovation, amb una orientació molt pràctica, que va dirigit a professionals de perfil tecnològic que tindran la responsabilitat de desenvolupar nous serveis i models TIC innovadors aplicats a la salut i al benestar. El màster connecta les necessitats del món de la salut amb les TIC. És per això que inclou formació exhaustiva de les particularitats del sector de salut així com de les tecnologies disruptives aplicades a l’e-health (IA, sistemes de suport a la decisió clínica, bioimpressió 3D; big data, supercomputació, robòtica, serious games, processament d’imatges Deep learning, etc.). També aborda els aspectes ètics, legals i de negoci. El programa compta amb la col·laboració de professionals amb una llarga trajectòria en innovació en tecnologies mèdiques, la pràctica clínica i en el desenvolupament de l’Electronic Health Record.

Objectius

 • Connectar les necessitats del món de la salut amb l’univers de solucions tecnològiques.
 • Optimitzar els sistemes d’informació de salut per evolucionar cap a un model connectat i més proper a les persones.
 • Implementar solucions i apps específiques en l’àmbit de la salut, aprofitant les potencialitats de l’IoT, les Smart cities i el 5G.
 • Dissenyar i contribuir al desenvolupament de dispositius mèdics i serveis basats en tecnologies innovadores i centrats en les persones.
 • Dissenyar nous models de negoci que permetin transformar el model de salut actual, a partir de les potencialitats de les tecnologies digitals.

A qui va dirigit?

 • Professionals de l’àmbit de les telecomunicacions, la informàtica, l’electrònica, les matemàtiques o la física, entre d’altres, interessats en la transformació digital en l’àmbit de l’e-health.
 • Professionals que ja treballin en l’àmbit TIC i vulguin reorientar la seva activitat cap a la revolució digital del sector de la salut.
 • Professionals que es vulguin beneficiar de les noves oportunitats que ofereix la transformació digital cap a la medicina del futur.

Sortides professionals

 • Health-engineer.
 • Responsable d’innovació tecnològica ehealth.
 • Cap de projectes digitals en l’àmbit e-health.
 • Responsable de projectes digitals en centres de salut, hospitals, asseguradores de salut, indústria farmacèutica, etc.
 • Especialista en desenvolupament de sistemes d’informació per e-health.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email