Usabilitat drons pel transport de mostres biològiques

04 /May
04

May

Usabilitat drons
  • Innovació
  • Sala d'actes de l'Hospital d'Olot. Avinguda Països Catalans
  • 04 May 2023 09:15
  • Gratuït
  • Inscripcions

El dijous 4 de maig organitzem el primer cas d’usabilitat de drons pel transport de mostres biològiques a Olot. Per posar en context aquesta primera experiència del sistema sanitari català es farà una jornada dedicada a aquestes noves oportunitats que ens ofereix aquesta tecnologia.

Inicialment, hi haurà una taula rodona sobre “Drons, la disrupció sanitària” que comptarà amb la participació de Toni Gilabert, Director de l’Àrea d’Innovació i Partenariat del CSC, Paula Gassiot adjunta al laboratori clínic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Ferran Lumbierres, Cap d’Enginyeria d’AldoraTech, i un representant de Cellnex Foundation. Moderarà la taula Maria Emilia Gil, Directora Tècnica de la Fundació Unió. Seguidament hi haurà la demostració in situ de la tecnologia.

La prova pilot consistirà en transportar mostres de sang i orina des del CAP d’Olot fins al laboratori clínic de l’Hospital d’Olot (2,5 quilòmetres de distància). Un cop finalitzat el trajecte es valorarà la viabilitat del projecte tenint en compte la qualitat de les mostres, els costos i l’impacte mediambiental.

Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia a hospiolot.com. En cas de condicions meteorològiques adverses s’informarà de l’ajornament de l’esdeveniment 4 dies abans.