Tecnologies emergents i protecció de dades personals en salut

10 /Feb
10

Feb

  • Format híbrid: Aula Magna de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i online.
  • 10 February 2022 De 16:00 a 20:00
  • Gratuït prèvia inscripció

El 10 de febrer de 2022, se celebra el XVI Seminari Internacional de la Càtedra UNESCO de Bioètica de la Universitat de Barcelona: “Tecnologías emergentes y protección de datos personales en salud” (“Tecnologies emergents i protecció de dades personals en salut”).

L’escriptora i periodista Marta Peirano, autora del llibre “El enemigo conoce el sistema: Manipulación de ideas, personas e influencias después de la economía de la atención”, oferirà la conferència inaugural “Icontrol: la frontera de los datos médicos en el mundo post-covid” (“Icontrol: la frontera de les dades mèdiques en el món post-covid”): les dades sanitàries són les més protegides del món. Per això, les grans plataformes lluiten per conquerir aquest terreny mitjançant aplicacions, kits d’ADN i acords amb les administracions per assistir en la gestió sanitària d’un món marcat per la pandèmia.

A continuació, se celebrarà una taula rodona on participaran José Luis Molina, catedràtic d’Antropologia i president de la Comissió d’Ètica en l’Experimentació Animal i Humana (CEEAH) de la Universitat Autònoma de Barcelona; Robert Rubió, cap de l’Oficina del Delegat de Protecció de Dades (DPD) de la Fundació TIC Salut Social i professor associat de la Universitat de Barcelona; Itziar de Lecuona, professora agregada del Departament de Medicina i directora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona; i un/a representant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

La jornada també comptarà amb un homenatge a Ana Sánchez-Urrutia, que va morir el passat mes d’agost, i que va tenir un paper significatiu en la creació de l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD) i l’inici del Màster en Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona.

Participaran, en aquest homenatge, María CasadoEsther MitjansMónica NavarroAndrea Moreno i Víctor Méndez. A més, s’anunciarà la creació de la Beca Ana Sánchez-Urrutia per cursar el Màster en Bioètica i Dret, que s’atorgarà a partir de la propera edició.

L’acte es realitzarà en un format híbrid, presencial (places limitades) a l’Aula Magna de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, i a distància.

Descarregar programa complet

Per connectar-se de manera virtual, ompli aquest formulari.

Per assistir de manera presencial, ompli aquest formulari.