Jornada 5G i Salut

15 /Jun
15

Jun

  • Transformació Digital
  • Esdeveniment en línea
  • 15 June 2021 15:30h a 17:10h

La tecnologia 5G marca el començament d’una era plena de possibilitats innovadores per a molts sectors, entre ells, el de la salut i el benestar social.

Quan parlem de xarxes 5G hem de tenir en compte que no es tracta d’una mera evolució de les xarxes mòbils, sinó que estem davant d’una transformació disruptiva. Aquest nou paradigma multiplica les possibilitats d’ús de les xarxes mòbils gràcies a una velocitat de transmissió de dades vint vegades superior a la que ofereix el 4G, una comunicació en temps real, una disponibilitat de la xarxa pràcticament garantida i un increment de la densitat de dispositius connectats. Així doncs, la 5G dóna lloc a nous usos i possibilitats que tenen i tindran un paper determinant en el procés de digitalització del nostre país i molt especialment en el sector de la salut. La transformació digital d’aquest sector beneficiarà les persones, els sistemes sanitaris i l’economia. Actualment, les tecnologies digitals avançades com les comunicacions mòbils 5G, la intel·ligència artificial o la supercomputació ofereixen noves oportunitats per transformar la forma en què rebem i proporcionem els serveis de salut i l’atenció sanitària. Es preveu que el 5G tingui un impacte diferencial en el sector de la salut impulsant la innovació per obtenir millors diagnòstics i tractaments i permetent avenços importants en nombrosos casos d’ús d’aquest àmbit.

Per tal d’aprofundir en aquest canvi de paradigma i d’identificar-ne els reptes i perspectives de futur, la Fundació TIC Salut Social i la Fundació i2CAT presenten la jornada en format webinar “5G i Salut”.

Agenda:

15.25 – 15.30 Entrada a la sala de videoconferència

15.30 – 15.40 Benvinguda a càrrec de:

● Sr. Josuè Sallent, Director de la Fundació TIC Salut Social

● Dr. Sergi Figuerola, CTIO de la Fundació i2CAT i CTO de 5GBarcelona

15.40 – 16.10 Introducció a la tecnologia 5G, casos d’ús i el seu impacte en el sector de la salut a Catalunya

● Sra. Rosa Paradell, Directora d’Innovation Business Development per al sector públic de la Fundació i2CAT.

16.10 – 16.40 De la teoria a la pràctica: un cas d’aplicació a Terres de l’Ebre

● Sra. Yolanda Lupiañez, Directora de Transformació Digital de la Fundació TIC Salut Social

16.40 – 17.10 Precs i preguntes i cloenda