Notícies

Publicada la versió preprint d’una anàlisi que demostra els efectes beneficiosos de la telemedicina sobre el medi ambient

Publicada la versió preprint d’una anàlisi que demostra els efectes beneficiosos de la telemedicina sobre el medi ambient

La Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut, la Universitat de Manresa i la Fundació TIC Salut Social publiquen una anàlisi que demostra que l’ús de la telemedicina es relaciona amb una disminució de les emissions de gasos contaminants mitjançant la reducció de desplaçaments viaris.

De mitjana, per cada desplaçament que s’evita, s’hi associa un estalvi de 21,3 km; 25 minuts de desplaçament; 3,24 Kg de CO2 ; 4,5 grams de monòxid de carboni; 4,86 grams d’òxid nítric i 3,2 grams de diòxid de sofre. L’anàlisi mostra que el 73% de les derivacions entre l’atenció primària i hospitalària que es realitzen via telemedicina solucionen el cas clínic sense necessitat d’acudir a l’especialista presencialment.

Així doncs, l’estudi demostra que la telemedicina podria incorporar-se en el conjunt de mesures orientades a tenir cura del medi ambient.

Podeu consultar la versió provisional de l’article en aquest enllaç.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email