En marxa l’enquesta del Mapa de Tendències en TIC i Salut d’enguany

Autor: Adrià G.Font   /  14 de setembre de 2016

Per tal d’obtenir una visió holística sobre l’enquesta del mapa de tendències hem entrevistat a Francesc ‘Paco’ Moya, un dels seus impulsors i actual cap de Sistemes d’Informació del Consorci Sanitari del Maresme.

Moya, vincular a TicSalut en el passat, valora molt positivament la trajectòria del mapa al llarg dels darrers anys. “El mapa de tendències ha seguit el mateix camí que el de les històries clíniques del centres sanitaris: més digitalització i més ampliació de contingut al llarg dels anys”. 

L’enquesta s'ha estès a tots els àmbits assistencials, s’ha passat de les tradicionals enquestes en format paper al online i s’ha anat ampliant el contingut per donar resposta a les necessitats d'informació per la governança de les TIC del Departament de Salut.

En aquest sentit, Moya veu les TICs com un “element clau en l'optimització dels processos assistencials, que requereix d'una constant inversió per mantenir i millorar infraestructures i els fluxos d'informació”.

I considera que durant els darrers anys ha estat complicat poder fer front a la demanda de requeriments en Sistemes d'Informació degut a la reducció de costos i inversions, però que “en els propers anys el sector demanda  recuperar i incrementar la inversió en S.I.,  una millor coordinació  entre centres i una major participació en les decisions estratègies i operatives de l'administració”.

Per a les entitats sanitàries, Moya considera que "els resultats de l’enquesta aporten unes dades molt útils per a comparar i obtenir dades objectives de com es troba cadascun dels centres respecte la globalitat del sector” i que, per a extreure’n un major potencial, caldria “avançar en la simplificació, fiabilitat i qualitat de les dades” per a facilitar l’obtenció de dades de valor afegit per als centres.

Serà a finals de desembre, com passa anualment, que la Fundació TicSalut celebrarà la Jornada Mapa de Tendències en TIC i Salut a Mataró, on entre d’altres temes, es presentaran els resultats de l’estudi i es commemoraran els 10 anys de la Fundació Tic Salut.