Es reafirma la participació de la fundació TicSalut al CC-BCN per a la família de Classificacions Internacionals de l’OMS

Autor: Adrià G.Font   /  9 de juliol de 2015

Des de la Fundació TicSalut s’ha participat al grup d’experts que conforma el staff del Centre i en el comitè d’informàtica i terminologia, fent èmfasi en l’harmonització entre la CIM-11 i SNOMED CT. També s’ha participat en diverses edicions del WHO-FIC Network Annual Meeting, com la que es va realitzar l’any passat a Barcelona. Des de l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut s’hi va presentar el projecte Diccionari Clínic per iSalut, que té per objectiu normalitzar el vocabulari que s’utilitza al SISCAT mitjançant l’ús d’estàndards semàntics com la CIM-9-MC, CIM-10, LOINC o SNOMED CT. La participació de la Fundació TicSalut al CC-BCN s’ha reafirmat, de manera que es continuarà formant part dels diferents grups i comitès de treball.

Ariadna Rius, de l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat de la Fundació TicSalut, i implicada estretament amb el projecte, ha fet balanç d'aquesta col·laboració: "Crec que comptar amb un centre col·laborador al territori permetrà ajudar als centres i organitzacions en el repte d’implantar les noves versions de la Classificació Internacional de Malalties i en gestionar la seva convivència amb d’altres vocabularis controlats com SNOMED CT", ha declarat Rius.