Servei d’Acreditació i Segell TICSS

Servei d’Acreditació i Segell TICSS

Vols acreditar la teva aplicació? Coneix quins passos has de seguir per obtenir el nostre segell de qualitat.

La Fundació TIC Salut Social ofereix un Servei d’Acreditació per aplicacions mòbils de l’entorn salut i social. T’assessorem per garantir que el teu producte reuneixi els requeriments indispensables per crear una app amb garanties de qualitat i fiabilitat.

Per sol·licitar l’acreditació de la teva app posa’t en contacte a través oficinamobilitat@ticsalutsocial.cat

Aquestes són les categories d’acreditació

Usabilitat i accessibilitat

Per maximitzar els avantatges que ofereix la tecnologia l’aplicació ha de presentar un ús intuïtiu, un disseny adequat a la funció requerida i garantir l’accés universal i inclusiu a persones amb diversitat funcional.

 

Tecnologia

Revisem que l’aplicació funcioni amb eficiència i fiabilitat des del punt de vista tecnològic. L’aplicació s’ha d’adequar a uns mínims de funcionalitat acceptables per l’usuari final garantint robustesa i consistència.

 

Seguretat

Garantim l’existència de mecanismes per preservar la privacitat de les dades generades pels usuaris i la confidencialitat en la transmissió d’aquesta informació. Cal assegurar l’emmagatzemament adequat de la informació i establir mecanismes d’encriptació a l’hora de registrar contrasenyes d’accés.

 

 Funcionalitat i continguts

Amb el suport del nostre Comitè d’Experts integrat per membres de Col·legis Oficials com COMB, COPFLEFC, COIB, SCEPC, AiFICC i CAMFIC avaluem la qualitat dels continguts i la utilitat de les funcions que incorpora. Revisen si l’aplicació informa a l’usuari dels seus beneficis, si en el disseny de l’app han participat algun professional o si informa a l’usuari sobre les actualitzacions de programari.

 

Directori d’Apps acreditades

 

Consulta les aplicacions que han superat el nostre servei d’acreditació:

 

                         

 

                 

Membres del Comitè d’Experts

Susana González

Infermeria d’Atenció Primària, coordinadora d’assaigs clínics a CAPSBE. Membre del comitè de recerca en atenció primària IDIBAPS-CAPSBE. Postgraduada en Atenció Primària. Estudiant del Màster de Bioinformàtica i Bioestadística (UOC). Membre del Grup TIC de l’AIFiCC.

 

Miguel Àngel Mayer

Metge, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Màster en Salut Pública, Doctor en Informàtica Biomèdica i membre del Grup TIC de la CAMFiC. Es Senior Biomedical Scientist en el Research Programme on Biomedical Informatics de l’IMIM i de la Universitat Pompeu Fabra, en la que és també professor associat i coordinador docent en informàtica biomèdica.

Marc Fortes

Infermer (UB) i Màster en Educació per la salut (UDL). Actualment és el director del projecte infermera virtual del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, professor associat a la Universitat de Barcelona.

 

Antonio Torrejón

Diplomat en Infermeria, especialista en infermeria Laboral i llicenciat en Documentació. Suficiència investigadora realitzada en el doctorat en Salut Pública i metodologia en investigació Biomèdica en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Administració i Gestió en Cures d’Infermeria. Director de Sistemes d’Informació i TIC al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Responsable del grup d’Innovació i Tecnologia del COIB.

Daniel Lara

Llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport, especialista Salut i Exercici Físic. Doctorant en la Universitat de Barcelona (UB-INEFC). Responsable del grup d’Innovació i Tecnologia i Comissió de Salut del COPLEFC.

Mireia Sans

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB, especialitzada en medicina familiar i comunitària i Doctora cum laude. Directora asistencial del CAP Comte Borrell, CAPSBE. Presidenta secció metges eSalut, COMB. Professora UIC.

 

Maite Garolera

Especialista en Psicologia Clínica i experta en Neuropsicologia. Màster en eHealth: tecnologies de la informació i gestió sanitaria de la Salle- Universitat Ramon Llull i Màster en Direcció d’institucions Sanitàries UAB. Doctora en Psicologia Cum Laude per la UB. Responsable de la Unitat de Neuropsicologia i del Grup de Recerca Cervell, Cognició i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Presidenta de la Societat Catalana d’Especialistes en Psicologia Clínica. Professora de la EUIT i la UOC.

Clara Salvadó

Llicenciada en Farmàcia (UB) i diplomada en Ciències Empresarials (UOC). Responsable funcional del Catàleg de medicaments del CatSalut i col·laboradora de projectes de recepta electrònica.

 

Pots consultar tota la documentació del procés d’acreditació a l’apartat de Manuals d’acreditació per Apps de salut o benestar.

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email