Organismes

La Fundació TIC Salut Social és membre i col·laboradora de les següents organitzacions internacionals referents en normalització d’interoperabilitat.

 

 

HL7 Spain

HL7 Spain és l’entitat oficial d’HL7 Internacional que promou l’ús dels estàndards d’HL7 a Espanya a través de la participació d’esdeveniments arreu del país, de cursos de formació o de publicació de guies i manuals sobre l’ús dels estàndards. És l’única organització acreditada en Espanya que pot certificar en HL7 a professionals de la salut.

IHE

Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) és una Organització de Desenvolupament d’Estàndards per a l’àmbit de la salut, fundada al 1987 sense ànim de lucre que opera a nivell internacional, essent actualment una de les més importants en estàndards de missatgeria en informàtica mèdica. La seva missió és proveir un marc complet d’estàndards relacionats amb l’intercanvi, la integració, i la recuperació d’informació electrònica de salut que suporti la pràctica i la gestió clínica.

PCHAlliance

Personal Connected Health Alliance (PCHAlliance) és una associació sense ànim de lucre formada per empreses de salut i de tecnologia que treballen en col·laboració per a millorar la qualitat de l’assistència sanitària, establint un ecosistema d’interoperabilitat per a sistemes de salut personal (com els PHR) que permeti a les persones i organitzacions millorar la gestió de la salut i el benestar.

ECHAlliance

El European Connected Health Alliance (ECHAlliance) es va fundar per facilitar les connexions multisectorials, i per crear i enfortir relacions compromeses a impulsar un canvi sostenible en la prestació d’assistència sanitària i social.

IHTSDO (SNOMED International)

L’Organització Internacional de Desenvolupament de Normes de Terminologia de Salut (IHTSDO, comercialitzat com SNOMED International) és una organització internacional sense ànim de lucre que té SNOMED CT, la terminologia clínica més important arreu del món utilitzada en els registres electrònics de salut.

Regenstrief Institute (LOINC)

L’institud Regesntrief, una organització de recerca mèdica sense ànim de lucre associada a la Universitat d’Indiana, promou l’estàndard internacional LOINC (Logical Observation Identifiers Names and Codes), que permet identificar mesures, observacions i documents de salut.

 

 

 

 

Altres recursos

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email