Consells Assessors

Consell Assessor Científic

Consell Assessor Científic

El Consell Assessor Científic (CAC) és un organisme independent i consultor, creat l’any 2009, que proporciona assessorament al Patronat de la Fundació TicSalut, d’acord amb els criteris que s’estableixen en la regulació d’aquesta col·laboració. El passat 30 de maig de 2014 es va constituir un nou Consell Assessor Científic que està format per 37 membres de reconeguda trajectòria en l’àmbit de les TIC. La reformulació del consell està lligada a la nova etapa que ha iniciat la Fundació TicSalut i que es va concretar en el Pla Estratègic 2013-2017.

El Consell Assessor Científic (CAC) és un important òrgan consultiu i obert format per experts independents que, provinents de diferents disciplines, assessoren el Patronat de la Fundació TicSalut i l’orienten en el desenvolupament d’estratègies per ampliar i aprofundir en l’ús de les TIC amb una visió oberta i global.

Funcions

Les responsabilitats principals del CAC giren al voltant dels objectius següents:

  • Assessorar sobre aspectes relacionats amb les tendències nacionals i internacionals en l’àmbit de les TIC per a la salut.
  • Orientar en el desenvolupament d’estratègies per ampliar i aprofundir en l’ús de les TIC en la salut, amb la previsió d’un ventall que consideri tant les aplicacions de la recerca mèdica avançada, la genòmica, com les aplicacions més operatives de telemedicina, imatge mèdica o gestió hospitalària.
  • Aportar experiència i coneixement sobre continguts específics, ja sigui de forma personal o mitjançant llurs connexions i xarxes professionals.
  • Considerar i recomanar les àrees de coneixement, els partners i els docents per a programes educatius en TIC i salut.
  • Proporcionar una visió oberta i global que sigui útil per impulsar el desenvolupament i la utilització de les TIC i el treball en xarxa en l’àmbit de la salut, que permeti avançar cap a un model basat en l’atenció personalitzada i humana per a tota la ciutadania.

Les reunions del CAC són semestrals però es manté un contacte continuat mitjançant la dinamització d’entorns de col·laboració compartits per generar debat i discussió constructiva.

La primera reunió del renovat Consell Assessor científic va incorporar el concepte Graphic Recording, tècnica que recull en format gràfic i en directe totes les aportacions que van fent els participants, aconseguint així aquest interessant resum visual del que s’ha tractat a la reunió en format pòster. La realització ha anat a càrrec de l’empresa ConnectingBrains.

Altres Consells Assessors

Consell Assessor d’Empreses

Consell Assessor d’Empreses

Constituït a finals de l’any 2007, és l’òrgan assessor i de participació de les empreses col·laboradores amb la Fundació TicSalut.

Anar
Consell Assessor de Professionals i Ciutadans

Consell Assessor de Professionals i Ciutadans

Creat l’any 2010, és un òrgan assessor que té la finalitat de col·laborar en l’establiment de prioritats i accions.

Anar

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email