FATE

Fall Detector for Elderly

Desenvolupar un dispositiu d’ús domiciliari capaç de detectar caigudes de gent gran i reduïr el temps d’intervenció dels serveis d’urgències.
Dades del projecte
Àmbit: Programa europeu CIP-ICT-PSP
Finançament: 4.433.237 €
Descripció
És un projecte que neix amb l’objectiu principal de detectar correctament les caigudes que es donen entre les persones grans.

Altres objectius del projecte són la reducció de la por a caure i la prevenció de la síndrome a romandre estirat per por a caure.

El sistema de FATE, capaç de detectar caigudes tant a casa com a fora, consisteix en un detector de caigudes d’alta sensibilitat basada en acceleròmetres que executen un algoritme de detecció específica, amb una sensibilitat del 98,88% i, específicament, a prop de 100% en la detecció de caiguda. Aquest element principal es complementa amb una plataforma de telecomunicacions sense fils, capaç d’enviar alarmes a través de 3G o el protocol GPRS quan les caigudes es produeixen tant a casa com fora de casa. Quan es detecti una caiguda aquesta serà comunicada automàticament als familiars o els proveïdors de salut (112) a través dels centres de trucades d’emergències. Si l’usuari està fora de casa, el telèfon mòbil també enviarà la geolocalització.
En les persones que pateixen les majors dificultats de la marxa, el sistema també es complementarà amb l’i-Walker: un caminador intel·ligent dissenyat per minimitzar el risc de caigudes.

FATE s’ha posat a prova a través de tres grans pilots en tres països: Espanya, Irlanda i Itàlia.

Consorci

Recursos

AV – Projecte FATE

Material Balanç del projecte Entrevista al Dr Joan Cabestany Entrevista a Andreu Català Entrevista a Mary-Rose Mulry

Altres projectes

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email