Projecte mHealth

Plataforma mConnecta

Plataforma mConnecta

L'aparador d'elements de mobilitat per fomentar el benestar de la ciutadania mitjançant l’ús de la tecnologia mòbil

L’aprovació a inicis del 2015 del Pla de Mobilitat mHealth.cat per part del Govern permet apropar els serveis sanitaris i de benestar a les persones a través de tecnologies de mobilitat i al mateix temps facilitar la transformació dels diferents processos assistencials i socials per aconseguir una atenció integrada i pròxima al pacient. La mHealth és un ecosistema que permet integrar la gestió i prestació de serveis de salut i benestar social amb la gestió i prestació de serveis basats en tecnologia mòbil.

La mHealth (de l’anglès mobile health) entesa com aquests conjunt de solucions orientades a la millora i creació de serveis a través de sistemes i dispositius mòbils pretén potenciar l’apoderament de la salut i el benestar social del ciutadà així com contribuir a la sostenibilitat del sistema i la creació de valor compartit al territori.

 

En aquest marc neix  la Plataforma de mobilitat mConnecta. Un aparador d’elements de mobilitat dels àmbits salut i social per fomentar que la ciutadania tingui cura del seu benestar mitjançant l’ús de la tecnologia mòbil: aplicacions mòbils (APPs), dispositius portables o wearables com rellotges intel·ligents, altres i dispositius mèdics o medical devices.

Des de l’Àrea mHealth de la Fundació TIC Salut Social es mantindrà el catàleg que integrarà els diferents tipus d’elements publicats i que hauran passat un procés d’acreditació i/o homologació per tal que puguin ser prescrites i recomanades pels professionals als ciutadans. La seva integració com a element homologat i subjecte a ser prescrit estarà validat pel Comitè mHealth.

El catàleg d’elements serà visible pels professionals, els pacients i per l’oficina mHealth que el gestiona.

mConnecta permet que

 

  • Els professionals puguin recomanar elements de mobilitat als seus pacients a través de la seva estació de treball.

 

  • Les dades generades per aquestes aplicacions siguin integrades dins la Història Clínica del Pacient.

 

  • Tots els components mòbils utilitzats han de superat un procés de validació i homologació que garanteix fiabilitat en el seu ús i aporta confiança als usuaris.

 

  • La plataforma de mobilitat permet fer el seguiment en temps real de l’estat de salut del pacient.

 

  • Les dades de la plataforma poden ser utilitzades per a realitzar recerca amb aplicabilitat al sistema i prediccions futures.

 

Altres projectes

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email