251 conceptes codificats - 44 factors - 88 problemàtiques - 84 observacions - 35 respostes
La metodologia utilitzada en el projecte es va basa inicialment en un primer anàlisi dels SI existents en l’àmbit de la gestió social a Catalunya. Es va analitzar també que no hi hagués un vocabulari internacional a utilitzar i que estigués consolidat i per tant es va fer un estat de l’art dels estàndards internacionals i finalment es va escollir l’SNOMED CT com a estàndard de representació.
A partir d’aquí, a la primera fase del projecte (2016), es comença a treballar amb el grup d’experts i expertes els vocabularis. Com l’àmbit social és molt ampli, es va definir un cas d’ús concret per garantir que a mida que l’Intersocial evoluciona arriba a la majoria d’àmbits dels serveis socials. A la primera fase es va treballar un cas d’ús centrat en cronicitat i final de vida. A la segona (2019 – 2020) es van treballar nous casos d’ús per infància i salut mental i a la tercera fase (2020 – 2021), es va treballar en infància i joventut i també en dependència.
El vocabulari s’estructura en quatre grans grups de conceptes: problemàtiques, respostes, factors i observacions. Actualment, es disposa de 251 conceptes codificats a l’estàndard de referència, SNOMED CT.
Aquests vocabularis controlats busquen la integració de les dades dels serveis socials i facilitar el treball que desenvolupen els professionals de l’àmbit dels serveis socials.
Amb l’objectiu de promoure el treball en xarxa i l’adopció dels estàndards per interoperar informació de manera eficient, la Fundació posa a la vostra disposició el Diccionari Terminològic Social:
Descarregar diccionari terminològic social Última actualització: Juliol de 2023
Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email