FAITHFUL

Projecte europeu basat en l’ús d’algorismes avançats i intel·ligència artificial aplicats a electrocardiogrames (ECG) per detectar signes primerencs d’insuficiència cardíaca a l’Atenció Primària.

FAITHFUL pretén prevenir 4 de cada 10 hospitalitzacions per insuficiència cardíaca a Europa

L’innovador enfocament del projecte proporciona una puntuació sobre la malaltia a partir dels resultats de l’ECG. Per això, ofereix als metges dels centres de salut informació crucial per prendre decisions informades sobre el tractament i la gestió dels pacients, i els permet referir-los abans al cardiòleg.

El projecte reclutarà més de 2.500 pacients europeus amb factors de risc associats a la insuficiència cardíaca per demostrar la fiabilitat del seu algorisme en la detecció primerenca de descompensacions causades per aquesta malaltia.

Sota el lideratge d’Idoven, el consorci de FAITHFUL està format per destacades organitzacions de salut, incloent AstraZeneca España, el Servei Madrileny de Salut (SERMAS), la Fundació per a la Recerca Biomèdica de l’Hospital 12 d’Octubre, la Fundació per a la Recerca Biomèdica de l’Hospital Gregorio Marañón, la Fundació per a la Recerca i Innovació Biosanitària d’Atenció Primària, l’Institut Català de la Salut, l’Institut Karolinska, el Region Stockholm, i el MADoPA Health Insurance Fund. A més, FAITHFUL compta amb la col·laboració de diversos socis externs clau, incloent-hi la Fundació Institut d’Investigació Marquès de Valdecilla (Idival), la Fundació de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Madrid (Fundació ICOMEM) i la Fundació TIC Salut Social.

El projecte està co-finançat per EIT Health amb 1,7 milions d’euros fins a finals del 2025.

EIT Health | Label2Enable