Desplegament de serveis eSalut transfronterers a Espanya

  • Número de contracte: INEA/CEF/ICT/A2017/1526045
  • Impulsa: Departament de Salut, a través de la Fundació TIC Salut Social
  • Duració: 60 mesos
  • Cost del projecte: 148.045€
  • Subvenció: 111.034€

Descripció

Connecting Europe Facility (CEF) en Telecomunicacions és un instrument clau de la UE per facilitar la interacció transfronterera entre administracions públiques, empreses i ciutadans, mitjançant la implantació d’infraestructures de serveis digitals (DSI) i xarxes de banda ampla. Els projectes finançats contribuiran a la creació d’un ecosistema europeu de serveis digitals interoperables i interconnectats que sostenen el mercat únic digital.

Aquest projecte aspira a que Catalunya, a través d’Espanya, formi part d’una xarxa P2P (peer-to-peer) europea, que permeti l’intercanvi d’Històries Clíniques Resumides i Receptes Electròniques i poder facilitar, així, la consecució dels següents objectius:

  1. Permetre l’assistència transfronterera ininterrompuda i garantir l’accés segur a la informació sanitària del pacient entre sistemes d’assistència sanitària europeus.
  2. Contribuir a la seguretat del pacient mitjançant la reducció en la freqüència d’errors mèdics i mitjançant un accés ràpid a la informació sanitària del pacient, així com a través de la millora de l’accessibilitat del pacient a les seves pròpies receptes inclús quan es trobi a l’estranger.
  3. Facilitar informació de salvament per a situacions d’emergència al personal sanitari i reduir la repetició de procediments diagnòstics.

Els serveis esmentats anteriorment s’aprovaran i es desplegaran en conformitat amb el pla estratègic a continuació:

  • 2022: Recepta Electrònica com a País A i B
  • 2023: Història Clínica Resumida com a País A i B.

Al finalitzar l’acció, Catalunya es trobarà en disposició de formar part de l’intercanvi a nivell de l’UE de Històries Clíniques Resumides i Receptes Electròniques mitjançant el Punt Nacional de Contacte de eSalut d’Espanya.