La digitalització i el desenvolupament de les TIC en els últims anys ha alterat notablement la manera en que la societat es comunica, obté informació, genera coneixement i comparteix. El sector de la salut no és una excepció, i atès el rol imprescindible que tenen els diferents professionals de salut, és necessari dissenyar una sèrie d’accions que permetin capacitar-los en aquest context digital.
Aquest context ha suposat la incorporació de pràctiques emmarcades en el concepte de Salut digital. Sota d’aquesta nova categoria s’hi observa com l’ús de les TIC contribueix a millorar la salut humana, els serveis sanitaris i el benestar de la població. Exemples de salut digital són la telemedicina, les aplicacions de salut de dispositius mòbils (mHealth), els wearables o eines digitals de suport a la decisió clínica basades en grans volums de dades (big data).
Davant d’aquest escenari marcat per la digitalització dels processos i de les relacions i l’aparició de noves potencialitats en Salut, els professionals sanitaris exerceixen un rol imprescindible per a l’establiment de nous models d’atenció a la població. En aquest sentit, es requereixen actuacions que facin possible una capacitació dels professionals de la salut per adequar i incrementar el seu desenvolupament professional en el context digital que ens envolta.
Departament de Salut
o Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional (SGODP)
Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública
o Servei d’Inclusió i Capacitació Digital (SICD)
Fundació TIC Salut Social
Comitè Executiu de la Taula de Desplegament del Fòrum de Diàleg Professional
Organitzacions i institucions participants al grup de treball del repte 4 del Fòrum de Diàleg Professional.
Experts de reconegut prestigi en l’àmbit de la salut, les TIC i salut.
Servei Català de la Salut
ICS
Programa: Projecte d’àmbit local.
Tema: Trasnformació digital i capacitació professional
Pressupost TIC Salut: 204.421,03 €
Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email