Comfortage

Projecte europeu amb l’objectiu de desenvolupar models de salut holístics i integrats en el camp de la prevenció i atenció de la demència i la fragilitat.

Cap a una atenció integrada i personalitzada de la demència i la fragilitat a Europa

ComfortAge representa un esforç pioner per abordar el reptes de l’envelliment de la població, la demència i la fragilitat. Mitjançant la combinació de l’experiència clínica, la innovació tecnològica i la implicació de la comunitat, el projecte té com a objectiu millorar la qualitat de vida persones i avançar en el camp de la intervenció i prevenció personalitzada en l’àmbit de l’assistència sociosanitària, establint un marc paneuropeu amb estratègies de prevenció i intervenció comunitàries que faciliti canvis positius i efectius en l’estil de vida.

En el camp de la innovació clínica, el projecte conduirà estudis de recerca per determinar factors de risc i poder fer una predicció personalitzada, analitzarà dispositius mèdics basats en IA i fonts de dades integrades d’evidència clínica relacionada amb l’edat, i realitzarà proves basades en l’avaluació de tecnologia sanitària. Així mateix, tindrà grups de treball enfocats en la innovació d’avantguarda, que se centraran en projectes d’intel·ligència artificial explicable, jocs seriosos (Serious Games), bessons digitals (Digital Twins) de pacients i tecnologies d’assistència virtual. Tot amb l’objectiu de poder facilitar la presa de decisions clíniques fiables, precises, segures i personalitzades.

Per facilitar i promoure activitats de recerca en l’àmbit de la salut i el benestar, el projecte també promourà hubs d’innovació digital, amb projectes de domòtica (smart homes), robòtica i Living Labs. Finalment, impulsarà innovacions socials per co-crear solucions per a l’assistència i la millora de la integració i interacció socials.

El projecte està format per 39 organitzacions procedents de centres de recerca, universitats, entitats de l’àmbit de la salut i l’assistència social, associacions, fundacions sense ànim de lucre, i empreses tecnològiques i jurídiques de 12 països europeus. Té una durada de quatre anys i un pressupost de 17 milions d’euros del programa Horizon Europe sota la convocatòria HORIZON-HLTH-2023-STAYHLTH-01.

Flag of Europe - Wikipedia