Tornen els i-Days de Vic per construir comunitats saludables

La Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya organitza, els propers dies 19 i 20 d’octubre, una hackathon per donar resposta al repte de construir una societat més saludable a través de la prevenció de malalties cròniques i la promoció d’hàbits saludables. L’acte, organitzat conjuntament amb la Fundació TIC Salut Social, l’Hospital Germans Trias i Pujol i Eurecat, serà una competició dirigida a estudiants de grau i màster de la universitat de qualsevol àmbit de coneixement.

Aquesta iniciativa està promocionada per l’EIT Health, una comunitat europea per promoure coneixement i innovació relacionats amb l’envellliment actiu i saludable. Per prendre-hi part, els alumnes s’hi poden presetnar de manera individual o bé formant equips d’entre quatre i cinc persones. El dia 19 d’octubre la competició estarà compresa entre les 9:00 i les 20:00, i el dia 20 d’octubre entre les 10:00 i les 13:00.

El primer dia, els participants hauran de proposar les seves solucions . Per treballar i desenvolupar-les tindran la oportunitat d’assistir a tallers per aprofundir en les necessitats existents sobre la prevenció de malalties i el seguiment de pacients crònics. També comptaran amb l’assessorament d’experts per acabar de conceptualitzar la seva idea i concretar-la en una solució específica.  El segon dia, els equips hauran de presentarde la seva proposta davant d’un jurat, que decidirpa quines son les tres millors solucions.

Aquest concurs està dotat amb premis en metàl·lic. Els guanyadors rebran una dotació de 1.600 € i les despeses cobertes per participar en un esdeveniment europeu on competiran amb les solucions guanyadores procedents d’altres regions del continent. El segon i tercer premi tenen unes dotacions econòmiques de 500 € i 300 € respectivament.

Per accedir al formulari d’inscripcions cal clicar al següent enllaç i en cas de dubte es pot contactar amb el responsable dels iDays de la Universitat de Vic, Manel Vidal-Ribas, o al gestor de projectes de la Unitat d’Innovació de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Gerard Albreda.

Manu Vidal-Ribas, responsable de Vic iDays a Universitat de Vic (manuel.vidalribas@uvic.cat)

Gerard Albreda, gestor de projectes de la Unitat d’Innovació de l’Hospital Germans Trias i Pujol (galbredag.germanstrias@gencat.cat)

  • La Universitat de Vic conjuntament amb l’Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació TIC Salut Social i Eurecat organitzen una hackathon sobre solucions innovadores per promoure hàbits saludables i la prevenció de malalties cròniques