STOP COVID 19 CAT, disponible de manera oberta i altruista

Autor: TIC Salut Social   /  17 de abril de 2020

  • Amb l’objectiu de compartir el treball realitzat amb el màxim d’institucions i organismes internacionals, el Sistema de Salut de Catalunya posa a lliure disposició de la comunitat internacional STOP COVID19 CAT, una plataforma digital sanitària composta per una app i un xatbot.
  • Es tracta d’una eina de codi obert per ajudar a frenar globalment l’expansió de la SARS Cov-2. Disponible en iOS, Android i web.
  • El lloc web www.stopcovid19.cat , disponible en 3 idiomes inicialment (espanyol, anglès i francès), conté la informació funcional detallada de la plataforma, enllaços directes al xatbot i enllaços de descàrrega als markets de iOS i Android, així com una secció amb respostes a les preguntes més freqüents.

App STOP COVID 19 CAT

Amb l’evolució de l’actual pandèmia, a la ciutadania li sorgeixen dubtes com: Tinc símptomes de coronavirus? He tingut contacte amb algú diagnosticat amb COVID 19?

STOP COVID19 CAT permet fer el seguiment i la vigilància dels seus símptomes a través de l’aplicació. L’usuari pot controlar l’evolució dels símptomes i seguir les indicacions i els consells en cada situació.

La ciutadania pot realitzar la seva prova simptomatològica mitjançant un test al qual s’hi accedeix registrant-se amb el Codi d’Identificació Personal (CIP) de la targeta sanitària. Aquesta autenticació i prova del possible diagnòstic queda enllaçada amb la Història Clínica Digital de l’usuari, aspecte que permet als professionals sanitaris fer un seguiment assistencial personalitzat i considerar altres dades clíniques rellevants del pacient. En cas de possible diagnòstic positiu, la persona rep consells i protocols d’actuació per part dels professionals sanitaris.

L’aplicació STOP COVID 19 compta amb diferents funcionalitats d’alta utilitat per a les autoritats sanitàries i la ciutadania, doncs permet:

  • Afavorir i potenciar el confinament voluntari.
  • Descongestionar els serveis assistencials presencials.
  • Descongestionar el telèfon de contacte per altres emergències mèdiques.
  • Proporcionar informació veraç i fiable als ciutadans.
  • Ofereix consells i servei sanitari en remot.
  • Fer seguiment i avaluació de la simptomatologia dels ciutadans autoevaluats mitjançant la prova i activar el Servei d’Emergències Mèdiques en cas necessari.

Sempre que l’usuari doni el seu consentiment, les autoritats sanitàries també poden realitzar el seguiment de l’evolució de la SARS Cov-2 mitjançant la geolocalització. Això facilita la presa de decisions focalitzades i en temps real de les autoritats competents, oferint dades sobre el territori basades en els usuaris actius.

  • El Sistema de Salut de Catalunya la posa a disposició de la comunitat internacional per frenar l'expansió del coronavirus SARS Cov-2