SocialDiabetes obté el segell de certificació d’aplicacions mòbils 

L’App SocialDiabetes, dedicada a la gestió de la diabetis del tipus 1 i 2, ha superat el procés de certificació d’aplicacions mòbils de la Fundació TIC Salut Social. La seva CEO, Maria Jesús Salido, ha compartit amb nosaltres com ha estat el procés i per què van decidir passar aquesta certificació, que se suma a altres acreditacions internacionals que han obtingut prèviament, com el marcatge de la CE i la FDA.  

L’App està disponible des del 2012, i ha anat evolucionant i introduint millores, a mida que ha anat creixent i establint col·laboracions amb diferents entitats. “Des de sempre, vam decidir que aniríem a qualsevol procés que ens garantís que el que estàvem fent no només no donava problemes ni era perillós per als pacients, sinó que a més, tenia impactes positius en la seva salut” explica Salido, que afegeix que “a l’hora d’anar al mercat és imprescindible aportar aquestes garanties per tenir un producte competitiu”.  

L’aplicació permet millorar la gestió i el control de la diabetis a través del mòbil, registrant informació rellevant per al tractament, com ara la glucosa en sang, la insulina, els Carbohidrats, els medicaments o l’activitat física, i visualitzar les glucèmies i la insulina activa. A banda d’aquesta funcionalitat, tota la informació que pengen els pacients a l’App es visualitza en una plataforma que poden consultar els professionals de la salut per “monitoritzar en temps real què passa amb aquests  pacients i poder fer intervencions proactives per poder gestionar la diabetis d’una forma una mica més racional”, aprofitant la tecnologia que tenim ara, comenta la responsable de la plataforma. 

Respecte al procés de certificació, Salido assegura que ha estat “amable”, perquè ja han passat altres processos internacionals i el producte ja té un bon nivell de maduresa.  

Sobre el Servei de Certificació d’Apps 

Per atorgar el segell de la certificació, la Fundació TIC Salut Social i un equip multidisciplinari format per experts en medicina, infermeria, psicologia, educació física, usabilitat, protecció de dades i desenvolupament tècnic han avaluat quatre grans blocs: la usabilitat i accessibilitat, la tecnologia, la seguretat, i la funcionalitat i els continguts. La responsable del servei a la Fundació TIC Salut Social, Carme Pratdepadua resumeix al següent vídeo aquests quatre blocs claus per a la qualitat i fiabilitat de les Apps.