SNOMED International publica l’informe anual del 2018

Autor: Ariadna Rius   /  17 de juliol de 2019

SNOMED International ha publicat l’informe anual del 2018, que descriu les principals fites assolides incloses en l’orientació estratègica marcada per l’organització. L’informe també inclou un resum dels punts principals d’aquesta estratègia, així com un de les activitats concretes realitzades:

 

Pel que fa al contingut de la terminologia, es destaca que:

·         S’han realitzat 12.000 canvis en la jerarquia d’anatomia per millorar la representació i la relació entre estructures i parts corporals.

·         S’ha publicat un nou model de representació de medicaments que ha implicat la realització d’aproximadament 20.000 canvis per millorar les definicions de medicaments i productes manufacturats.

·         I s’han fet uns 1.400 canvis per millorar també l’estructura de la jerarquia de les substancies, alineant-la amb les noves definicions dels medicaments.

 

Entorn a la relació amb d’altres entitats de desenvolupament d’estàndards, l’informe resumeix el contingut afegit o actualitzat dins el marc de la col·laboració amb varies d’elles com: DICOM (Digital Imaging and Communication in Medicine), que és  l’estàndard reconegut mundialment per l’intercanvi d’imatges mèdiques; WHO (World Health Organization), l’Organització Mundial de la Salut; la WONCA (World Organization of National Colleges, Academies and Academic Associations of General Practitioners/Family Physicians) que treballa l’àmbit de la medicina familiar i comunitària; el Regeinstrief Institut que té la propietat i desenvolupa la terminologia LOINC; o Orphanet ontologia de malalties minoritàries gestionada per un consorci global integrat per institucions de 40 països.

 

L’informe també destaca que durant el 2018, el nombre de països membre de SNOMED CT International ha augmentat fins als 37, ja que s’hi han unit 7 de nous: Argentina, Australià, Brasil, Xipre, Finlàndia, Jordània i Luxemburg.

 

Un altre conjunt de dades interessants que s’aporta és el relatiu als cursos de formació que s’ofereixen des de l’organització, i que ja han arribat als més de 2.400 estudiants.

 

Per acabar, el document fa un resum de la participació a l’edició 2018 del congrés anual de SNOMED CT, que es va realitzar a Canadà i va comptar amb 275 assistents; presenta els resultats econòmics de l’organització respecte el 2017; i fa un repàs de tots els òrgans de governança.

 

L’informe anual complert es pot descarregar des del següent enllaç.