Realitzada la reunió de tancament del projecte Trillium II a Luxemburg

Autor: David Rodriguez   /  10 de setembre de 2019

El passat 4 de Setembre va tenir lloc la revisió final del projecte Trillium II, on representants de diferents països i socis col·laboradors van defensar el projecte davant de tres revisors externs de la Comissió Europea. L’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat (OFSTI) de la Fundació TIC Salut Social va participar a la reunió, com a partner de la regió de Catalunya.

Trillium II és un projecte finançat pel programa d‘investigació i innovació Horitzó 2020 que es basa en resultats de projectes anteriors de la UE com epSOS i Trillium Bridge. El seu objectiu és augmentar el coneixement i accelerar l’adopció del Resum Internacional del Pacient, utilitzant els principals estàndards internacionals, com HL7 FHIR i SNOMED CT.

Durant la revisió, que es va dur a terme a l’edifici Euroforum de Luxemburg, els diferents líders dels paquets de treball van presentar els principals resultats obtinguts, tot resolent els dubtes plantejats pels revisors de la Comissió Europea. A més, durant aproximadament una hora, també es va poder realitzar una demostració de les diferents Apps desenvolupades en el marc del projecte. En aquest espai, l’OFSTI va presentar i realitzar una demostració de l’aplicació desenvolupada, l’app Carecord, la qual va ser testejada en l’exercici EUModex a Estonia, i que permet mostrar el resum d’un pacient en casos de desastres naturals.

Si bé el feedback oficial dels revisors encara no s’ha transmès, sí que es va percebre en general un ambient molt positiu i de satisfacció pels resultats obtinguts al projecte.

Donant Trillium II per acabat, els socis ja es plantegen com continuar avançant i promovent la interoperabilitat transfronterera aprofitant les iniciatives i estàndards de referència.