Quines són les possibles aplicacions dels drons en l’àmbit de la salut?

El grup de treball per a la incorporació de drons a l’àmbit de la salut, coordinat per la Fundació TIC Salut Social, ha elaborat una infografia amb qüestions pràctiques per als professionals o entitats que estiguin plantejant-se l’ús d’aquesta tecnologia. En concret, el document inclou informació esquematitzada sobre què es necessita per fer volar un dron, els diferents models d’operacions que existeixen actualment, i els possibles casos d’ús i beneficis que pot comportar-ne el seu ús en salut.  

Tal com explica al següent vídeo la coordinadora del grup de treball i responsable d’Atenció Personalitzada de la Fundació TIC Salut Social, Núria Abdón, el grup està integrat per representants de la Comissió Departamental d’Innovació i Transformació del Sistema de Salut del Departament de Salut, el Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Unió Catalana d’Hospitals, entitats del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT), la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, i empreses tecnològiques, a més de la Fundació TIC Salut Social.  

Al mateix vídeo, la responsable d’Innovació de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Neus Domènech, comenta els resultats de la jornada i la prova pilot de transport de mostres biològiques amb dron que es va fer al maig al seu centre, en el marc del grup de treball. La prova va permetre conservar en bon estat de les mostres biològiques, i reduir significativament el temps i les emissions de CO2 respecte al mateix trajecte per via terrestre. 

El grup de treball està ara ultimant un informe sobre l’estat de l’art dels drons, que es publicarà properament a la biblioteca digital de la Fundació TIC Salut Social, on ja està disponible la infografia sobre l’aplicació de drons en salut.

  • Infografia d'Aplicació de drons en l’àmbit de la salut

    • 691.3 Kb

  • El grup de treball de drons ha publicat una infografia amb qüestions pràctiques per als professionals o entitats que estiguin plantejant-se l’ús d’aquesta tecnologia.