Publicat el Pla Operatiu d’accés a la innovació al Sistema de Salut de Catalunya

La Subcomissió d’Adopció de la Innovació al Sistema de Salut, coordinada per Biocat per encàrrec del Departament de Salut, ha publicat l’informe del Pla operatiu d’accés a la innovació al Sistema de Salut de Catalunya, presentat el passat 22 de setembre al Palau Robert Barcelona. El Pla recull les vies i mecanismes d’accés de la innovació al Sistema de Salut de Catalunya i, en última instància, poder arribar al conjunt de la població.

Tal com destaca el Departament de Salut, el Pla posa un especial focus en agilitzar el desenvolupament i l’adopció de les innovacions que milloren la salut i el benestar de la població, contribueixen al desenvolupament i progrés social i econòmic del país i són les més estratègiques, prioritàries pel sistema, perquè el transformen i el fan més resilient.

El Pla està estructurat en les següents cinc accions prioritàries que es descriuen a l’informe i es començaran a desenvolupar i implementar progressivament per millorar el procés d’entrada actual d’innovació al Sistema de Salut: governança i lideratge institucional, necessitats i prioritats del Sistema de Salut, capacitat d’avaluació distribuïda i coordinada, identificació de l’ecosistema innovador, i unitat d’acompanyament d’innovació i avaluació.

Fonts d’informació

  • El Pla recull les vies i mecanismes d’accés de la innovació al Sistema de Salut de Catalunya i, en última instància, poder arribar al conjunt de la població.