Presentada una solució d’ubicació i localització en interiors basada en la tecnologia Ultra-Wide Band

Autor: Adrià G.Font   /  30.06.2021

Actualment, la ubicació de persones, equips i objectes és fonamental per a l’ús eficient dels recursos i la gestió d’esdeveniments i fires comercials in situ. Fins ara, els sistemes d’ubicació interior s’havien basat en tecnologies com ara Wi-Fi o Bluetooth, que proporcionen una precisió insuficient. La solució de seguiment de contactes d’i2CAT es basa en la tecnologia Ultra-Wide Band (UWB), que permet transmetre dades a gran velocitat a distàncies curtes amb una precisió inferior a 30 cm i un baix consum d’energia. Per tant, aquesta solució permet un seguiment de la ubicació en temps real interior amb alta precisió, permetent el control de les distàncies de seguretat entre els visitants a les fires. La solució ha estat dissenyada i desenvolupada per i2CAT en col·laboració amb Fira de Barcelona, TIC Salut Social i Mobile World Capital.
La solució ha estat dissenyada i desenvolupada per i2CAT en col·laboració amb Fira de Barcelona, TIC Salut Social i Mobile World Capital.

La proposta Ultra-Wideband Contact Tracing permet monitoritzar amb alta precisió (desenes de centímetres) la localització de dispositius i el seu seguiment de forma continuada. Mitjançant el processat de la informació de la posició i de l’instant de temps es poden detectar potencials contactes de risc entre persones, o determinar amb exactitud la ubicació d’aquestes en cas de necessitat.

La proposta Ultra-Wideband Contact Tracing permet monitoritzar amb alta precisió (desenes de centímetres) la localització de dispositius i el seu seguiment de forma continuada.

El projecte ha consistit en el desenvolupament dels dispositius de seguiment (tags), les antenes localitzadores i el programari de monitorització de les balisses i gestió d’alertes de proximitat. Entre 2020 i 2021 s’han realitzat dues proves in situ a Fira de Barcelona i aquest matí s’ha presentat el projecte al Mobile World Congress acompanyat d’una demostració. Josuè Sallent, Director de la Fundació TIC Salut Social, ha format part de l’acte de presentació del projecte per la part de la Fundació. El projecte no acaba aquí sinó que cerca posar a prova les aplicacions d’aquesta tecnologia en un escenari de salut, com un centre hospitalari.

El projecte no acaba aquí sinó que cerca posar a prova les aplicacions d’aquesta tecnologia en un escenari de salut, com un centre hospitalari
[caption id="attachment_26595" align="aligncenter" width="700"] Josuè Sallent, director de la Fundació TIC Salut Social[/caption]