Preocupacions comunes per als ecosistemes de salut digital europeus en el desenvolupament de la IA

Autor: TIC Salut Social   /  27 d'octubre de 2021

Per promoure l’enorme potencial i importància de les solucions d’IA en l’atenció sanitària, el passat 15 d’octubre de 2021 va tenir lloc a Zagreb, Croàcia, una taula rodona sobre El paper de la innovació de la IA en l’enfortiment de la sanitat digital europea. Els principals temes de debat inclouen els problemes existents en l’assistència sanitària de la UE, el potencial de les noves tecnologies per a reduir les càrregues sanitàries, així com les possibilitats de reforçar la infraestructura de la IA a Croàcia i per extensió a la UE.

En un context de creació de xarxes i exploració de noves sinergies, existeixen preocupacions comunes per a garantir el suport integral dels nostres futurs usuaris de serveis sanitaris; el desenvolupament i testing de solucions innovadores en matèria de salut basades en la IA; o la cooperació entre les parts interessades que formen part de la cadena de valor sanitària. Poder definir i dissenyar futurs serveis per als usuaris, adaptats a les seves necessitats requereix una tasca de mostreig abans de la inversió que passa per rebre suport a la recerca amb inversions a l’ecosistema d’innovació, així com millorar les competències digitals amb formació.

El debat sobre aspectes ètics i socials de la introducció de la IA en l’assistència sanitària digital també és constant i son moltes les parts interessades, no només el sector públic sinó també el teixit industrial i la societat civil.