Premis DonaTIC 2021 i l'apoderament de les dones en l'àmbit tecnològic

Autor: TIC Salut Social   /  21 d'octubre de 2021

Vuit dones procedents dels àmbits empresarial, professional i acadèmic, una iniciativa empresarial i una iniciativa social han estat guardonades d’un total de 80 candidatures que optaven als Premis DonaTIC 2021. El Pla DonaTIC que té com objectiu prioritari incrementar la presència femenina al sector tecnològic i consta de quatre eixos d’acció:

1. Fer les TIC atractives per al talent femení de present i futur.

2. Visibilitzar la dona tecnològica i els continguts creats per dones.

3. Formar i capacitar digitalment a tothom.

4. Promoure una participació plena i efectiva de les dones TIC en la presa de decisions i l’emprenedoria.

Des de l’any 2015, els Premis DonaTIC han rebut un total de 541 candidatures. En comparació amb anys anteriors, en l’edició d’enguany destaca l’augment de candidatures en la categoria DonaTIC Revelació, fet que demostra que les noies cada vegada estan més preparades per competir en el sector digital.

Dins l’àmbit sanitari, Anna Benavent Navarro, enginyera superior de Telecomunicacions i CIO a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha rebut el premi de la categoria Professional gràcies a la seva tasca per transformar i millorar el Sistema de Salut des de l’atenció hospitalària mitjançant les TIC com a motor de canvi per fer sostenible els dispositius assistencials en termes d’eficiència i eficàcia.

El lliurament dels guardons dels Premis, que es fa coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història, s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital.