Per què cal plantejar-se l’homologació de dispositius, sistemes o serveis TIC en el sector salut?

Autor: Adrià G.Font   /  6 de novembre de 2013

En un context en què conviuen múltiples aparells i diversos sistemes d’informació en sanitat, la interoperabilitat és imprescindible per integrar fàcilment la informació, sense que es perdi el seu significat. Així, doncs, la interoperabilitat no només és important des del punt de vista tècnic, sinó també assistencial.

En aquest sentit, el sistema sanitari català dedica esforços a aconseguir un conjunt normatiu d’estàndards d’interoperabilitat. A més, promou activament l’ús de sistemes, dispositius i serveis homologats que utilitzin aquests estàndards. 

Per tal d’assessorar i acompanyar els professionals en el procés d’ajustar els seus productes als requeriments funcionals i d’interoperabilitat necessaris per la integració als centres sanitaris catalans, la Fundació TicSalut ofereix un servei d’homologació mitjançant l’Oficina d’Estàndards i Interoperabilitat. Gràcies a aquest procés, els proveïdors TIC poden garantir que realment el seu dispositiu, servei o sistema compleix amb l’aplicació d’estàndards.

Infographics

En cas de dubte, la Fundació TicSalut ofereix resposta a les preguntes més freqüents, així com els passos a seguir per solicitar una homologació. Trobareu també al web la relació de productes i serveis ja homologats per l'OFTSI. 

Si necessiteu atenció personalitzada, podeu adreçar-vos a l’adreça homologacio@ticsalut.cat o trucar al telèfon 931 69 65 00. La nostra adreça és Parc Tecnocampus Mataró Maresme, Torre TCM3 Planta 6, Avinguda Ernest Lluch, 32 (Mataró).