Oberta la convocatòria dels Premis Recerca Jove 2020 per fomentar l'esperit científic del jovent

Autor: Marc De San Pedro   /  29.10.2020

Enguany, els Premis Recerca Jove 2020 (PRJ) inclouen per segona vegada el Premi TIC Salut Social, un reconeixement per al millor treball en aquest àmbit. Els PRJ s’adrecen a estudiants entre 14 i 23 anys d’edat que hagin cursat 3r i 4rt d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior durant el curs 2019-2020 i que hagin realitzat el treball de recerca durant aquest curs. Aquesta iniciativa s'ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació TIC Salut Social i té l'objectiu de reconèixer el millor treball de recerca que tracti qüestions relacionades amb l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) o les noves tecnologies en el sector salut o social.
En concret, el Premi TIC Salut Social té la finalitat de reconèixer els treballs de recerca que aportin una idea o un projecte innovador en l'àmbit de les TIC i que sorgeixi d'una necessitat real identificada al sector sanitari o social.
Aquest premi valorarà el plantejament i el valor de la proposta per a la comunitat social i sanitària i busca poder donar visibilitat a les aplicacions de les noves tecnologies en aquests àmbits del coneixement, donada la seva importància i l'evolució trepidant de la transformació digital a la nostra societat. En la categoria TIC podem incloure estudis de desenvolupament i ús de la telemedicina i la teleassistència mèdica, realitat virtual (RV), internet de les coses (o IoT, de l'anglès Internet of Things), intel·ligència artificial (IA), dades massives (big data), robòtica, impressió en 3D o fabricació additiva, comunitats virtuals de pacients, noves competències digitals per a l'àmbit professional, integració sanitària i social, o mobilitat (aplicacions i dispositius portables, o wearables). “En definitiva, qualsevol temàtica relacionada amb la salut digital o la salut mòbil (e-health o m-health) en el camp sanitari o social que situï els pacients o la ciutadania en el centre del sistema com a agents de la transformació digital.” Es valorarà especialment que el treball sigui integrador, i podrà fer referència a l'àmbit català o internacional. En aquest sentit, la Fundació TIC Salut Social participa en la convocatòria amb l'aportació d’una dotació econòmica de vuit-cents cinquanta euros. Termini de presentació de sol·licituds: del dia 15 d'octubre de 2020 fins a les 14:00:00h (hora local Barcelona) del dia 10 de novembre de 2020  Contacte: Yasmina Comas (ycomas@gencat.cat) Telèfon: 93 268 87 98 Contacte