Oberta la convocatòria dels Premis Recerca Jove 2020 per fomentar l'esperit científic del jovent

Autor: Marc De San Pedro   /  29 d'octubre de 2020

Enguany, els Premis Recerca Jove 2020 (PRJ) inclouen per segona vegada el Premi TIC Salut Social, un reconeixement per al millor treball en aquest àmbit. Els PRJ s’adrecen a estudiants entre 14 i 23 anys d’edat que hagin cursat 3r i 4rt d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior durant el curs 2019-2020 i que hagin realitzat el treball de recerca durant aquest curs.

Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat conjuntament amb la Fundació TIC Salut Social i té l’objectiu de reconèixer el millor treball de recerca que tracti qüestions relacionades amb l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) o les noves tecnologies en el sector salut o social.

En concret, el Premi TIC Salut Social té la finalitat de reconèixer els treballs de recerca que aportin una idea o un projecte innovador en l’àmbit de les TIC i que sorgeixi d’una necessitat real identificada al sector sanitari o social.

Aquest premi valorarà el plantejament i el valor de la proposta per a la comunitat social i sanitària i busca poder donar visibilitat a les aplicacions de les noves tecnologies en aquests àmbits del coneixement, donada la seva importància i l’evolució trepidant de la transformació digital a la nostra societat.

En la categoria TIC podem incloure estudis de desenvolupament i ús de la telemedicina i la teleassistència mèdica, realitat virtual (RV), internet de les coses (o IoT, de l’anglès Internet of Things), intel·ligència artificial (IA), dades massives (big data), robòtica, impressió en 3D o fabricació additiva, comunitats virtuals de pacients, noves competències digitals per a l’àmbit professional, integració sanitària i social, o mobilitat (aplicacions i dispositius portables, o wearables).

“En definitiva, qualsevol temàtica relacionada amb la salut digital o la salut mòbil (e-health o m-health) en el camp sanitari o social que situï els pacients o la ciutadania en el centre del sistema com a agents de la transformació digital.”

Es valorarà especialment que el treball sigui integrador, i podrà fer referència a l’àmbit català o internacional.

En aquest sentit, la Fundació TIC Salut Social participa en la convocatòria amb l’aportació d’una dotació econòmica de vuit-cents cinquanta euros.

Termini de presentació de sol·licituds: del dia 15 d’octubre de 2020 fins a les 14:00:00h (hora local Barcelona) del dia 10 de novembre de 2020 

Contacte: Yasmina Comas (ycomas@gencat.cat) Telèfon: 93 268 87 98

Contacte