Noves formacions sobre avaluació d’impacte impartides pel Delegat de Protecció de Dades de salut

L’Oficina del Delegat de Protecció de Dades de salut (ODPD) de la Fundació TIC Salut Social ha començat a impartir formacions sobre avaluació d’impacte aquest mes d’octubre. Es tracta d’un curs estructurat en quatre sessions dividides en dos nivells, bàsic i avançat, i per participar-hi no és imprescindible assistir a totes les sessions.

Les dates inicials d’aquestes sessions estan previstes pels dies 4 i 18 d’octubre, en la modalitat bàsica, i els dies 8 i 23 de novembre, en la modalitat avançada.

El mòdul bàsic està pensat per a grups de quinze persones com a màxim i segueix una metodologia que proposa una part de treball teòric i una altra pràctica a realitzar durant 4 hores. La part pràctica proposa resoldre una avaluació d’impacte fictícia i plantejada per l’equip de l’ODPD.

El mòdul avançat està pensat per a grups de vuit persones. Plantejat com una sessió de 3 hores i eminentment pràctica per resoldre dubtes reals sorgits durant avaluacions d’impacte dutes a terme pels assistents.

Tots dos mòduls es dirigeixen a Coordinadors de Protecció de Dades de les entitats del SISCAT adherides a l’ODPD i al seu personal amb perfils tècnics, jurídics i d’investigació implicats en els projectes que requereixen avaluació d’impacte. Alguns dels materials didàctics per utilitzar durant el curs són la guia o manual d’instruccions per utilitzar la Plataforma AIPD, desenvolupada per l’ODPD o un vídeo explicatiu sobre la importància i elements més importants a tenir en compte per afrontar una avaluació d’impacte sobre protecció de dades.

Les formacions previstes per 2023 han omplert aforament i es preveu impartir-ne de noves durant el 2024.

  • Els cursos es dirigeixen a Coordinadors de Protecció de Dades de les entitats del SISCAT adherides a l’ODPD i al seu personal amb perfils tècnics, jurídics i d’investigació