Membres del Reference Site Catalonia es reuneixen per seguir evolucionant el grup de treball

Autor: Carla Alvarez   /  06.11.2019

El passat dimarts 5 de novembre, al Departament de Salut (Barcelona), va tenir lloc una primera reunió entre membres del Reference Site Catalonia, format per la Fundació TIC Salut Social (Coordinador), Eurecat (indústria), Universitat de Barcelona (recerca) i IDIAP Jordi Gol/ICS (societat civil). Aquesta trobada entre partners va programar-se per definir i consensuar els objectius del RSite Catalonia pel proper any, conèixer a les persones de cada institució que hi participaran activament i definir accions concretes a mig/curt termini.

En aquesta primera reunió introductòria, la Fundació TIC Salut Social, com a nou coordinador del RS, va presentar una primera proposta d’activitats i objectius generals, entre els quals destaquen:

  1. Posicionament de Catalunya a nivell internacional en temes d’envelliment.

  2. Potenciar la xarxa de relacions entre els col·laboradors.

  3. Obtenció de finançament europeu.

  4. Identificar projectes que es puguin implementar a nivell sistèmic (a les àrees de salut i social).


Què és un Reference Site?

Els RS estan emmarcats dins l’European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing, una iniciativa de la Comunitat Europea per tal d’impulsar la innovació i la transformació digital a l’àrea d’envelliment saludable que busca aglutinar a actor rellevants d’Europa.

Dins de l’EIP on AHA hi ha dos pilars principals: Els action groups i els Reference Sites.

Els Reference Sites són ecosistemes “inspiradors” que actualment estan treballant en solucions relacionades amb l’envelliment i que aglutinen actors de la quàdruple hèlix (indústria, societat, recerca i administració pública). L’objectiu principal dels RS és aglutinar als actors d’una regió determinada, fomentar el networking i la visibilitat de solucions entorn l’envelliment, impulsar la col·laboració i ser exemple de l’impacte positiu d’aquestes solucions.

El passat mes de setembre, el Departament de Salut va rebre el màxim reconeixement de 4* amb reconeixement a l’excel·lència com a EIP on AHA Reference Site Catalonia.

Comparteix