L’Oficina del DPD desplega formacions en Avaluació d’Impacte sobre Protecció de Dades

Autor: TIC Salut Social   /  9 de abril de 2021

El passat 19 de març de 2021 l’Oficina del DPD de Salut va oferir una sessió de Formació en Avaluació d’Impacte sobre la Protecció de Dades a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

L’acte va comptar amb la presència de la Dra. Itziar de Lecuona, professora agregada de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut – Universitat de Barcelona (UB) i sotsirectora del Centre d’Investigació Observatori de Bioètica i Dret (OBD), i amb el Sr. Ricard Mas, enginyer industrial i consultor expert en operacions i transformació digital.

La jornada, dirigida als membres del Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica de l’hospital, estava orientada a presentar l’eina que posa a disposició la Fundació TIC Salut Social sobre avaluacions d’impacte sobre la protecció de dades (AIPD). També es va oferir l’explicació d’aplicació de la seva metodologia per tal de poder resoldre dubtes sobre la seva aplicació.

La metodologia en AIPD estableix els procediments per incloure i realitzar avaluacions d’impacte en projectes de recerca i d’innovació que així ho requereixen de conformitat amb les obligacions que preveu la normativa de protecció de dades vigent.

L’Oficina del DPD de Salut seguirà realitzant noves formacions entre els diferents comitès d’ètica aplicada a la recerca per tal d’oferir aquesta eina a tot el Sistema de Salut i poder integrar des de l’inici la nova metodologia en AIPD en els diferents projectes de recerca.

  • Barcelona, 9 d’abril de 2021