La targeta sanitària, al mòbil

La ciutadania de Catalunya ja pot tenir disponible al seu mòbil la targeta sanitària individual (TSI) per identificar-se en format digital a les farmàcies, i progressivament als diferents centres sanitaris. La targeta és el primer títol que incorpora ‘La meva cartera’, un wallet o moneder digital creat pel Govern que permetrà tenir tots els títols, carnets i permisos que emet la Generalitat de Catalunya en format digital i en un únic espai al mòbil.

Polítiques Digitals, a través de la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, l’ha desenvolupat posant el focus en la usabilitat per facilitar l’accés a les targetes digitals, i en la seguretat per garantir una bona experiència per part de la ciutadania quan hi accedeixi.

Passos per tenir ‘La meva cartera’ al mòbil:

  • Crear un accés directe en forma d’icona a la pàgina d’inici del telèfon (així funcionarà com una app sense necessitat d’anar als markets).
  • Un cop dins de l’aplicació, cal acceptar el tractament de les dades personals.
  • Seguidament, per identificar-se, s’ha de fer servir un certificat digital: l’idCAT Mòbil o un altre sistema compatible.
  • Un cop identificat, les targetes disponibles es descarreguen i ja es poden usar.

L’aplicació ofereix l’opció de fer servir el sistema de protecció del mòbil (PIN, Face ID…) per evitar haver d’identificar-se cada vegada que s’hi accedeix.

TSI a la Meva Salut

Com a novetat, la TSI digital també es podrà visualitzar a través de La Meva Salut, dins de la secció de dades personals de la persona usuària, o a través del botó “Targeta Sanitaria Digital” de la pantalla d’inici.

‘La meva cartera’ va ser presentada en un acte liderat pel vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, acompanyat del conseller de Salut, Josep M. Argimon.

Font original i més informació: Polítiques Digitals

  • La targeta sanitària es podrà visualitzar tant a 'La meva cartera' com a La Meva Salut.