La Fundació TIC Salut Social signa un conveni de col·laboració amb l’Hospital Universitari Charité de Berlín

La Charité Universitätsmedizin Berlin i la Fundació TIC Salut Social signen un conveni de col·laboració amb l’objectiu realitzar un estudi per avaluar les competències digitals dels professionals de l’hospital universitari de la capital alemanya. Per dur a terme aquest estudi s’utilitzarà el qüestionari desenvolupat en el marc del projecte COMPDIG-Salut i que es va utilitzar en l’estudi publicat al Journal of Medical Internet Reasearch (JMIR). 

La Fundació TIC Salut Social proporcionarà el questionari i suport en l’ús d’aquest eina a l’organisme teutó. Per la seva banda, la Charité Univeritätsmedizin assumeix el compromís de culminar aquest estudi en el propers 12 mesos.

COMPDIG-Salut i Catalunya a Europa

Aquesta fita suposa un pas endavant per posicionar el Sistema de Salut català internacionalment. El fet que institucions com la Charité de Berlín, un dels hospitals universitaris més grans a Europa, s’interessin per la feina feta a Catalunya és una nova ocasió per divulgar la tasca de l’Administració catalana. A banda de l’estudi definit al conveni de col·laboració es preveu la publicació d’articles científics per presentar-ne els resultats, entre altres possibles activitats de comunicació i difusió.

La Charité Univeritätsmedizin té un ampli reconeixement internacional per la seva trajectòria en recerca, atenció assistencial i docència. Està composada per la unió de dues facultats de medicina, la Freie Universität i la Humboldt Universität.

  • La finalitat de l’acord és la realització d’un estudi sobre competències digitals a l’organització alemanya