La Fundació TIC Salut Social signa un conveni de col·laboració amb la Fundació iSYS

La Fundació TIC Salut Social ha firmat un conveni de col·laboració amb la Fundació iSYS internet, Salud y Sociedad per impulsar iniciatives que aportin un valor diferencial en l’ús de les TIC a l’àmbit de la salut. Una de les primeres accions serà la incorporació de la seva presidenta, Immaculada Grau, al Comitè d’experts funcionals d’Apps en Salut de la Fundació TIC Salut Social.

L’objectiu del Comitè és avaluar la qualitat dels continguts i les funcions que incorporen actius digitals en salut per a la ciutadania com poden ser les Apps de salut i benestar. Per tal de poder abastar diferents disciplines de l’àmbit de la salut, el Comitè està integrat per representants del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), la Societat Catalana d’Especialistes en Psicologia Clínica (SCEPC), l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AiFICC), l’Associació Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) i, a partir d’ara, la Fundació iSYS.

El passat mes de juliol, la Fundació iSYS va participar en una reunió amb el Comitè d’experts i les àrees de Farmàcia i de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut, per reflexionar sobre la necessitat de promoure actius digitals segurs i de confiança per a la ciutadania i d’encaixar les diferents iniciatives que estan sorgint arreu del territori en aquest àmbit.

Oportunitat per unir esforços en salut digital

Per a la presidenta de la Fundació iSYS, l’acord de col·laboració representa “una oportunitat excepcional per unir esforços en l’àmbit de la salut digital a Catalunya. Mitjançant aquesta col·laboració, ens comprometem a impulsar la innovació i les millors pràctiques al desplegament de les TICs, per incidir en una millor atenció als pacients”. Així mateix, Grau confia que “la combinació del nostre coneixement, recursos i experiència serà útil per avançar en la transformació digital del sistema de salut i beneficiar la societat catalana”.

Per la seva banda, la responsable d’Actius Digitals de la Fundació TIC Salut Social, Carme Pratdepàdua, destaca que el conveni “representa una fita significativa en la cerca de millores substancials en l’atenció mèdica i la gestió de la salut de les persones, ja que la Fundació iSYS aportarà els seus coneixements, recursos i experiència tècnica per contribuir al benestar i la salut de la població catalana, i estem segurs que junts aconseguirem resultats positius i duradors”. Alhora, afegeix Pratdepàdua, “aquesta col·laboració contribuirà a modernitzar l’atenció mèdica mitjançant solucions tecnològiques innovadores que permetin millorar l’eficiència del sistema de Salut de Catalunya”.

Sobre la Fundació iSYS

La Fundació iSYS desenvolupa projectes socials de salut digital amb l’objectiu de contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida de la població, mitjançant la generació i difusió de coneixement d’excel·lència en el camp de la salut a partir de la utilització d’internet.

  • L'objectiu de l'acord és impulsar iniciatives que aportin un valor diferencial en l’ús de les TIC a l’àmbit de la salut