La Fundació TIC Salut Social impulsa un seminari sobre atenció integrada i protecció de dades

La Fundació TIC Salut Social i l’Oficina del Delegat de Protecció de Dades imparteixen de manera conjunta el seminari Serveis Integrats en Salut i Social de la Xarxa Assistencial Universitària Manresa – Althaia (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya). Aquesta col·laboració està vehiculada a través de la Càtedra TIC Salut Social i s’imparteix amb l’objectiu d’oferir l’estat de l’art sobre els avenços en digitalització del sector social i l’impuls de la nova Agència d’Integració Social i Sanitària als professionals assistencials del Bages.

El bloc sobre atenció integrada es realitza a càrrec de Lourdes Rodríguez, tècnica de Transformació Digital de l’Àmbit Social i Atenció Integrada de la Fundació TIC Salut Social. El temari busca oferir una visió de 360º amb mirada tecnològica d’aquest àmbit.

El bloc sobre protecció de dades impartit a càrrec de Maria Esteban, tècnica jurídica de l’Oficina del DPD de la Fundació, i completarà l’abordatge tecnològic amb les consideracions normatives vinculades al RGPD.

En aquest sentit, Esteban afirma que “considerar la protecció de dades des del disseny dels projectes ajuda a optimitzar temps i recursos en el plantejament d’una tecnologia eficient i escalable”. Tots dos blocs s’estructuren de la següent manera:  

 

10 anys de la Càtedra TIC Salut Social

Per iniciativa conjunta de la Fundació TIC Salut Social i la Universitat de Vic-UCC, al desembre del 2013 es va crear la Càtedra TIC Salut Social. El seu objectiu és donar servei i actuar com a punt de referència en la recerca de tecnologies innovadores aplicades a la salut i al Sistema de Serveis Socials de Catalunya.

Entre les seves activitats s’hi compta la construcció i promoció d’una xarxa de treball per promoure la millora de la qualitat assistencial i la seva eficiència. Aquesta xarxa es composa per institucions sanitàries i sociosanitàries d’abast nacional i internacional, el món acadèmic i investigadors.

  • Althaia posa el focus formatiu en el sector social a través de la Càtedra TIC Salut Social de la Fundació