La Càtedra TIC Salut Social coordina l'assignatura de Salut Digital

En el marc del Grau de Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s’ha impartit l’assignatura de Salut Digital durant aquest mes de juny. Coordinada per la Càtedra TIC Salut Social, la formació proporciona als estudiants una base de coneixement sobre l’aplicació de les TIC en entorns sanitaris. Es tracta d’una oferta formativa únicament disponible al Grau de Medicina de la UVic – UCC i que respon als àmbits d’innovació tecnològica de la Fundació TIC Salut Social.

La oferta de competències passa per la introducció a l’estratègia digital del sistema de salut català; la identificació de l’aplicació de les TIC en diferents situacions de l’àmbit de la salut; l’ús de canals de servei no presencial en l’àmbit sanitari; el desenvolupament d’habilitats per a la comunicació no presencial; i la comprensió de la IA com a eina per al suport a la presa de decisions en medicina.

A través d’un enfocament pràctic, s’aborden aquests temes a través d’àmbits com la interoperabilitat dels sistemes, la telemedicina, la imatge mèdica digital, la innovació i emprenedoria, la impressió 3D, o la intel·ligència artificial.

 

Participació d’experts del sector

Els professors dels diferents blocs temàtics son professionals de l’ecosistema de salut català que aporten el seu coneixement i experiència per enriquir el procés d’aprenentatge. Entre les seves files s’hi compten Ernest Sarrias (consultor tecnològic), Daniel Moreno (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), Xavier Escayola, Jordi Martínez i Hernán Lew (Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona), Àngels Salvador (InnoHealthAcademy), Cora Loste (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol), David Reifs (SEIDOR), i el director de la Càtedra, Francesc López.

En aquest sentit, un total de 30 estudiants han completat aquesta assignatura optativa del grau en la seva edició 2024 realitzant un immersió en les aplicacions actuals de la innovació aplicada a la praxi de la medicina. Es tracta doncs d’una assignatura que posa el focus en la cura dels pacients, i en la optimització de la qualitat dels serveis sanitaris. Una mostra del compromís de la Càtedra TIC Salut Social per la transferència de coneixement multidireccional en innovació i salut digital. Per a més informació sobre el programa del Grau de Medicina cliqueu a l’enllaç.

  • Una assignatura impartida únicament al Grau de Medicina de la Facultat de Medicina de la UVic - UCC