#JoEmQuedoACasa – Mesures de contenció del COVID-19

Autor: TIC Salut Social   /  15.03.2020

Atesa l'excepcional situació epidemiològica que manté el país en situació d'alerta de salut pública causada pel Covid-19 o coronavirus i en compliment de les recomanacions indicades pel Departament de Salut us informem dels següents aspectes: Teletreball La Fundació TIC Salut Social continuarà desenvolupant la seva activitat segons el model de treball remot. El teletreball és una eina que utilitzem habitualment i forma part de la nostra cultura de treball. El passat dijous 12 de març la Direcció de la Fundació va prendre la decisió d'aplicar aquesta modalitat de manera indefinida fins a recuperar la situació de normalitat. Per aquest motiu, l'equip de TIC Salut Social mantindrà la seva activitat sense fer acte de presència a la seva seu i seguirà pendent de les novetats informatives. Per a qualsevol contacte, el correu electrònic serà el mètode més eficient. Per a consultes generals, aconsellem dirigiu-vos al correu info@ticsalutsocial.cat o consultar la secció 'Qui som_equip' del nostre web.   Ajornament Totes les jornades, reunions de treball i actes públics que impliquin presència de professionals sanitaris o de gestió queden ajornats sense nova data definida. En els casos que sigui possible utilitzar solucions tecnològiques virtuals com la vídeo-conferència, els diferents membres de l'equip es posaran en contacte amb les persones interessades. Per als casos en que la presencialitat sigui necessària, la informació de les noves dates serà degudament informada tant bon punt sigui possible.   Recomanacions És important seguir les indicacions dels diferents professionals que integren el Sistema de Salut de Catalunya i de Govern. El confinament durant un període de dues setmanes com a prevenció per frenar l'expansió del coronavirus és una mesura eficient:
  • Reduïm la vida social i no sortim més enllà del que sigui imprescindible. Podem comunicar-nos amb altres persones a través de l'opció de vídeo-trucada que ofereixen les diferents plataformes de missatgeria mòbil.
  • Evitem desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.
  • Tot i que ens trobem bé, l'emergència per COVID-19 també ens afecta. El que fem pot tenir impacte en la vida i la salut dels altres.
  • Cal pensar de manera col·lectiva, no individual. Aplicar sentit comú en la presa de decisions i ser co-responsables del benestar social col·lectiu.
  • Seguim les mesures recomanades i adaptem-nos-hi de la millor manera possible: paciència, assertivitat, empatia i consciència social.
  • Fem confiança en els professionals sanitaris i deixem que facin la seva tasca. Disposem d'un Sistema de Salut referent a Europa.
  • Cal tenir cura de les mesures d'higiene personal i fer un ús responsable dels recursos sanitaris.
    Per resoldre altres dubtes i consultar informació fiable visiteu el Canal de Salut de la Generalitat de Catalunya o bé l'Organització Mundial de Salut.
  • La Fundació TIC Salut Social mantindrà la seva activitat en modalitat de treball remot