Intel·ligència Artificial per millorar el diagnòstic, pronòstic i tractament del càncer

La Fundació TIC Salut Social és un dels partners del projecte europeu INCISIVE, que recentment va treure el primer prototip de repositori interoperable federat amb milers d’imatges clíniques de càncer de mama, pulmó, pròstata i colorectal. L’objectiu del projecte és millorar el diagnòstic, pronòstic i tractament de càncer mitjançant tècniques d’Intel·ligència Artificial.

La responsable de l’Àrea d’Intel·ligència Artificial de la Fundació TIC Salut Social, Susanna Aussó, explica al següent vídeo els objectius generals del projecte, i el paper de la Fundació en qüestions com l’explicabilitat de la Intel·ligència Artificial i la interoperabilitat.

Tal i com apunta Aussó, a través del projecte INCISIVE i d’altres similars sobre Intel·ligència Artificial i imatge mèdica, la Fundació TIC Salut Social està participant en grups de treball amb la Comissió Europea relacionats amb aquest àmbit.

INCISIVE ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció núm. 952179.

Més informació

  • A través d'INCISIVE i projectes europeus similars, la Fundació TIC Salut Social està participant en grups de treball amb la Comissió Europea sobre Intel·ligència Artificial