i-Days 2022 de Vic:  inscripcions obertes per participar al hackathon sobre democratització de salut auditiva

Els estudiants participants hauran de trobar respostes tecnològiques als reptes proposats

EIT Health promou a través de 16 països europeus els i-Day, un cicle de jornades amb diferents activitats per fomentar la innovació en salut entre estudiants universitaris. Les jornades, que es desenvolupen en modalitat híbrida, compten amb la participació de diferents institucions acadèmiques de tota Europa com a epicentre de les activitats presencials.

Els propers dies 9, 10 i 11 de novembre els i-Days aterren a la Universitat de Vic – Universitat de Catalunya Central. Seguint la lògica d’una hackathon i dirigit a alumnes de grau, postgrau o màster tecnològic de qualsevol universitat, i de Cicles Formatius de Grau Superior d’Audiologia Protètica.

Durant els Vic i-Days 2022, que es duran a terme a la Facultat de Medicina i a l’edifici de la Torre dels Frares de la UVic-UCC, els participants hauran de trobar respostes al repte de la democratització de l’accés a la salut auditiva. Amb un enfocament a l’accessibilitat física, social o digital per a persones amb dèficits auditius, el tipus de solucions que es podran plantejar aniran des d’eines digitals per a casos específics fins a solucions orientades a la prevenció o la millora en el procés de diagnòstic.

Els integrants d’aquesta competició formaran un total de 14 equips i comptaran amb una oferta variada d’exposicions i ponències de professionals dels sector sanitari i tecnològic. També podran comptar amb l’experiència i l’assessorament d’una quinzena de mentors relacionats amb la temàtica proposada i amb qui es podran connectar en línia els dies 9 i 10 de novembre.

La Fundació TIC Salut Social oferirà el seu coneixement com a mentors en qüestions relacionades amb la interoperabilitat de sistemes, salut mòbil i digital, i estructura organitzativa del Sistema de Salut de Catalunya en la planificació i provisió de serveis assistencials. D’aquesta manera els participants podran resoldre dubtes en temps real i rebre orientació en el desenvolupament de les seves solucions.

Els alumnes poden inscriure’s de manera individual i bé per equips ja definits a través del següent enllaç. En el cas de les inscripcions individuals, la UVic-UCC s’engarregarà de configurar els equips segons afinitats dels aspirants.

L’equip guanyador de cada i-Day assistirà a l’esdeveniment dels guanyadors, una competició final que uneix estudiants de tota Europa. No cal experiència prèvia en res. Només ganes de conèixer gent, aprendre i participar.

Les millors tres solucions rebran un premi en metàl·lic de 800€ i l’equip guanyador del hackathon podrà participar en la final europea de tots el equips que hagin participat en les edicions celebrades a la resta de països adscrits. La final tindrà lloc a la ciutat de Viena entre el 24 i 25 de novembre i els finalistes percebran una dotació màxima de 400€ per cobrir les despeses de desplaçament.

Per ampliar més informació podeu consultar el següent enllaç

  • La Fundació TIC Salut Social oferirà el seu coneixement com a mentors en qüestions relacionades amb la interoperabilitat de sistemes, salut mòbil i digital, i estructura organitzativa del Sistema de Salut de Catalunya en la planificació i provisió de serveis assistencials