Guia per a pacients i usuaris de salut

Autor: TIC Salut Social   /  10.01.2020

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat recentment la ‘Guia per a pacients i usuaris de Salut’, un document per respondre els dubtes més freqüents dels
ciutadans quan es tracten les seves dades personals per part de centres, administracions i professionals sanitaris. Té per objectius fàcils el coneixement dels seus drets.

La Guia aborda en una primera part les qüestions generals de la normativa de protecció de dades que s'apliquen als tractaments de dades de salut, indicant els drets que tenen els pacients i els usuaris de Salut en relació amb el Reglament General de Protecció de Dades i la Llei Orgànica 3/2018.

Així, el document destaca l’obligatorietat d’informar fàcilment l’usuari, reconeixent els diferents punts que han de ser facilitats de forma concisa, transparent, intel·ligent i amb un llenguatge clar i senzill.

En una segona part, la Guia recull les qüestions plantejades amb major freqüència davant l'AEPD. En particular, el document recull diverses qüestions relacionades amb la història clínica dels pacients, com qui pot accedir a la mateixa i per quina finalitat, si es pot sol·licitar una còpia o si és possible exercir els drets de rectificació o supressió en relació amb el
contingut inclòs a la història clínica.

Per a més informació podeu consulta la guia al següent enllaç.

Per qualsevol dubte o aclariment addicional podeu adreçar-vos al DPD de salutdpd@ticsalutsocial.cat o a través del web o bé trucant al telèfon 93 553 26 42 ( de 9:00 a 14:00 h).

Comparteix