El TJUE revisa la normativa sobre tractament de dades personals i dret d'accés a expedients

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) obre la possibilitat d’aconseguir l’anonimització de les dades d’una manera molt més senzilla al plantejament disponible fins aquest moment. Aquesta revisió es realitza a partir d’una sentència recollida arran d’un cas de la Junta Única de Resolució (JUR) contra el Supervisor Europeu de Protecció de Dades.

El procediment jurídic i al·legacions de les parts en aquesta revisió de sentència queden recollits en una píndola informativa emesa per l’equip de l’Oficina del Delegat de Protecció de Dades de la Fundació TIC Salut Social.

Entre els aspectes més rellevants d’aquesta revisió sobre anonimització de dades destaquen el fet que les dades personals que es transmeten a un tercer s’han de considerar anònimes sempre i quan el destinatari no compti amb els mitjans per poder identificar de nou a la persona interessada. El fet que l’emissor o intermediari que facilita les dades compti o pugui comptar amb mitjans per poder identificar a les persones interessades, no implica que les dades transmeses esdevinguin dades personals per al destinatari.

Com a resultat s’ha establert una nova interpretació jurídica del concepte d’anonimització i la sentència marca una diferència important en com cal tractar les dades transmeses a un tercer.

 

  • Com a resultat s'ha establert una nova interpretació jurídica del concepte d’anonimització i la sentència marca una diferència important en com cal tractar les dades transmeses a un tercer