El projecte DIACARE avança

Autor: TIC Salut Social   /  3 de febrer de 2020

El projecte Diacare -Pilot per a l’anàlisi de la usabilitat de la plataforma Diacare per a persones amb Diabetes Mellitus tipus 2 (DM2) i els seus professionals de referència-  va iniciar la fase de pilotatge el mes de gener  amb el reclutament dels primers pacients per a l’estudi. L’objectiu és reclutar 35 pacients adscrits al CAP de Bellvitge durant els mesos de gener i febrer. Amb una duració de 3 mesos, el pilot està previst que finalitzi el mes de maig. Entre els requisits bàsics per poder participar en aquesta fase de projecte es compta: majoria d’edat dels participants, haver estat diagnosticat de DM2 en base a criteris clínics i possessió d’un smartphone  amb un mínim de competències tecnològiques en l’ús d’apps.

 

Els usuaris del sistema interactuaran amb la plataforma a través d’un sistema web –pel professional- i una app mòbil –pel pacient- connectada a un dispositiu Fitbit durant 3 mesos.

DIACARE pretén oferir una atenció personalitzada atès que cada pacient tindrà uns objectius diferents ajustats a les seves necessitats. Cada pacient obté un Pla d’Atenció Integral (PAI) que determina el tipus de seguiment a realitzar i que el professional pot modificar a través de la plataforma web per tal que en quedi constància automàtica a l’app del pacient.

 

El projecte -amb Rosa Maria Flores Cebrià com a clínica investigadora i la Fundació TIC Salut Social com a organització coordinadora- té com a objectius secundaris  (A) descriure i identificar el perfil d’usuaris de la plataforma; (B) identificar les debilitats tècniques de la plataforma per incrementar-ne l’adherència tecnològica i millorar l’autogestió de la malaltia; (C) anàlisi de l’efectivitat de la plataforma.

 

 

  • Reclutament de pacients, inici del pilot