El congrés XPatient Barcelona Congress abordarà els aprenentatges de pacients i professionals durant la crisi sanitària de la Covid-19

Autor: TIC Salut Social   /  13.07.2020

La cinquena edició del congrés XPatient Barcelona Congress, que se celebrarà el 29 i 30 de setembre en format virtual, abordarà noves solucions tecnològiques i casos d’èxit que incideixen en la millora de l’experiència del pacient i posarà en valor els aprenentatges de malalts i professionals durant la crisi sanitària de la Covid-19.

La crisi sanitària causada pel coronavirus ha accelerat la digitalització de la salut, un fet que afavoreix “un pacient expert i empoderat amb atenció continuada i uns metges capaços de prendre decisions més informades i precises, disminuint el temps dedicat a tasques rutinàries i desplaçaments”, segons apunta el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

Des del punt de vista de l’experiència del pacient, “veiem que amb l’ús d’aquestes tecnologies se sent més acompanyat i afavoreix que el contacte amb el sistema de salut i amb els professionals augmenti”, remarca Miralles.

D’acord amb el director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic, el doctor Joan Escarrabill, “durant aquestes setmanes s’ha produït en fet inèdit com el del confinament de tota la societat durant un període de temps molt llarg. Les experiències de pacients són molt importants per aprendre de quina manera podem mitigar l’impacte d’aquestes situacions. La primera lliçó és no fer suposicions.”

“Posar el pacient al centre de l’assistència ens obliga a valorar també la situació de risc tecnològic i com aquest afecta els serveis no presencials que oferim. Trobades com l’XPatient obren les portes a nous projectes que hem de ser capaços de desenvolupar de manera sostenible, equitativa i de qualitat. Alhora que posem el punt de mira en que ho facin respectant la seguretat i privacitat del pacient”, afirma el director de la Fundació TIC Salut Social, Josuè Sallent.

Oberta la crida a la participació d’iniciatives innovadores El congrés ha obert una crida a la participació, que estarà disponible fins al proper 17 de juliol, per detectar iniciatives innovadores que contribueixin a la millora de l’experiència del pacient i del cuidador. Els projectes seleccionats, que es poden presentar en un formulari al web de l’esdeveniment, participaran en el congrés en format de ponències i taules de debat en la jornada del 30 de setembre.

L’XPatient Barcelona Congress és un esdeveniment organitzat pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació TIC Salut Social, amb l’impuls de la comunitat de pràctica XPA Barcelona (Experiència del Pacient).

Comparteix