Catalunya amplia els serveis eSalut dins del projecte "My Health@EU" de la Unió Europea

El resum de pacient europeu dels ciutadans afiliats a Catalunya ja es pot consultar en altres Estats Membres de la UE i viceversa

Catalunya assoleix una nova fita en el marc del projecte pel Desplegament de serveis eSalut transfronterers a Espanya. Ja està operatiu el Resum del Pacient de la Unió Europea o EU Patient Summary (EUPS) entre alguns països membres.

L’EUPS és el document que recull la informació clínica més important d’una persona. Inclou diagnòstics, tractaments, resultats de proves i al·lèrgies per tal que els professionals sanitaris d’altres països de la Unió Europea puguin atendre correctament els ciutadans quan sol·liciten assistència mèdica no programada fora del seu país d’origen.

A Catalunya aquest document es crea a partir de la informació de la Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3).​ L’EUPS és un resum, no conté tota la informació de la Història Clínica de la persona. El Resum del pacient també es troba ubicat a La Meva Salut, per tal que els ciutadans afiliats a Catalunya puguin accedir, revisar i descarregar-se l’EUPS  si disposen de certificat digital.

Actualment els països que accedeixen a l’EUPS de pacients d’Espanya són Portugal, Croàcia, França, Luxemburg i Malta. I un total de 5 comunitats autònomes, les que disposen d’aquest servei transfronterer: a més de Catalunya, també s’hi compten Andalusia, Aragó, Comunitat Valenciana i País Basc. Es preveu que de manera progressiva altres comunitats i països europeus se sumin a aquests serveis d’eSalut per generalitzar la oferta dels serveis sanitaris a tota la ciutadania europea.

Aquest és un pas més que se suma i complementa la capacitat de dispensar medicaments a altres països de l’UE prescrits a Catalunya i viceversa.

 

Referències

 

https://health.ec.europa.eu/ehealth-digital-health-and-care/electronic-cross-border-health-services_en

 

https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/c581e791-fed7-11ea-b44f-01aa75ed71a1/language-es

  • A Catalunya aquest document es crea a partir de la informació de la Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3).​