Baixa incidència tecnològica per detectar casos positius de COVID-19 a través d’Apps de rastreig de contactes

Autor: TIC Salut Social   /  22 de febrer de 2021

L’informe Ús de les Apps de rastreig de contactes en context de COVID-19 conclou que el desconeixement i desconfiança social sobre l’existència d’aquestes eines han impedit la seva consolidació

Durant el darrer any i en context de pandèmia pel SARS-Cov-2 s’han desplegat diferents solucions tecnològiques arreu del món com les aplicacions mòbils per detectar contactes estrets de casos positius de COVID-19.

Amb l’objectiu de mesurar l’impacte d’aquestes aplicacions, la Fundació TIC Salut Social ha realitzat un estudi a partir de les dades publicades per diferents països. Els resultats queden recollits a l’informe Ús de les Apps de rastreig de contactes.

Entre els principals països que han aportat informació trobem Alemanya, Croàcia, França, Itàlia, Suïssa o Espanya entre d’altres. L’estudi quantitatiu es basa en diferents variables, algunes de les més rellevants són el nombre d’usuaris i de descàrregues, nombre de positius registrats o el nombre d’interaccions entre sistema i usuari. Aquesta informació ha permès establir correlacions entre dades absolutes i parcials d’usabilitat i eficiència tecnològica en la lluita contra la pandèmia.

L’informe apunta que malgrat estar davant d’unes eines eficaces per controlar l’expansió del virus, “la limitada promoció que s’ha fet d’aquestes per part dels governs de cada país i la desconfiança en el model de rastreig de contactes […] sobre privacitat i seguretat de l’usuari”, han suposat una baixa adherència de la població.

Per conèixer més detalls sobre l’estudi podeu descarregar l’infome de resultats al següent enllaç.