Anoteu a l’agenda: jornada europea sobre oportunitats i reptes d'intel·ligència artificial en oncologia

Madrid acull el proper 7 de novembre l’esdeveniment ‘AI and Cancer: Unleashing Opportunities, Overcoming Challenges’, promogut pels projectes europeus INCISIVE i EUCAIM, el clúster Artificial Intelligence for Health Imaging (AI4HI), i coorganitzat per la Fundació TIC Salut Social i Medtronic Spain. L’esdeveniment es podrà seguir de forma presencial a The Cube (Calle de Rufino González, 25, Madrid) o per remot, i cal inscripció prèvia gratuïta en aquest enllaç.

L’acte està dirigit a professionals de la salut, personal de recerca i persones desenvolupadores d’IA en aquest àmbit, i hi comptarà amb la participació de representants dels projectes i del clúster, i de persones expertes d’arreu d’Europa en diferents aspectes relacionats amb l’aplicació de la intel·ligència artificial en salut.

Pel que fa a l’agenda de la jornada, es tractaran qüestions com la importància dels repositoris d’imatge mèdica en oncologia per a la recerca i la pràctica clínica; temes ètics, legals i de seguretat a tenir en consideració en el procés de compartició de dades; els serveis i les tecnologies emergents que s’estan desenvolupant per a la visualització i anàlisi de dades d’imatge mèdica del càncer, i exemples de casos d’ús.

Sobre els organitzadors

El projecte europeu INCISIVE treballa per millorar el diagnòstic i la predicció del càncer amb intel·ligència artificial i big data, i forma part del clúster AI4HI. Gràcies a la contribució dels projectes del clúster, EUCAIM desplegarà una infraestructura europea federada de dades d’obtenció d’imatges oncològiques. L’objectiu és abastar més de 100.000 casos de càncer d’aquí a 2025 i prop de 60 milions d’imatges oncològiques anotades en un atles distribuït d’imatges oncològiques.

La Fundació TIC Salut Social i Medtronic Spain co-organitzen l’acte com a partners del projecte INCISIVE a Espanya.  

  • L’esdeveniment es podrà seguir de forma presencial a Madrid, o per remot. Cal inscripció prèvia.