Notícies

Les doctores Agathe León i Sílvia Cufí s’incorporen a la direcció de la Fundació TIC Salut Social

Les doctores Agathe León i Sílvia Cufí s’incorporen a la direcció de la Fundació TIC Salut Social

León és doctora en Medicina Interna i ocuparà el càrrec de Directora d'Innovació, mentre que Cufí, és doctora en Biomedicina i ocuparà el nou càrrec de Directora de Desenvolupament Corporatiu. Ambdues passen a formar part de la FTSS procedents de l'Hospital Clínic de Barcelona.

La Fundació TIC Salut Social ha incorporat recentment a dues noves directores en el seu organigrama. Per una banda, la nova Directora d’Innovació, Agathe León, és llicenciada en Medicina Interna per la Universitat de València i especialista i doctora en medicina interna per la Universitat de Barcelona.

Agathe León, directora d’Innovació de la Fundació TIC Salut Social

León ha treballat al Servei d’Infeccions de l’Hospital Clínic de Barcelona durant 16 anys atenent a pacients amb el virus de la immunodeficiència humana desenvolupant nous models d’atenció sanitària basats en la telemedicina i la mHealth. Durant aquest període va pilotar, validar, publicar i integrar en rutina clínica  l’atenció no presencial dels pacients a través de videoconfèrencies. Ha sigut professora de la UB, investigadora acreditada de l’IDIBAPS, ha liderat múltiples projectes d’investigació. Entre d’altres, projectes del programa H2020 pel desenvolupament d’una plataforma mòbil pel control sanitari de pacients amb VIH estables en diferents països europeus. Va coordinar una Unitat de Cura Compartida del VIH amb atenció primària del Àrea Integrada de l’Eixample Esquerra per avançar en el diagnòstic, l’atenció i la docència de la infecció pel VIH amb Atenció Primària. Fruit d’aquesta col·laboració van néixer diferents projectes d’investigació com l’aplicació d’alertes en el sistema informàtic d’Atenció Primària per l’increment del diagnòstic del VIH.  És autora de nombroses comunicacions i de 80 publicacions científiques.

Actualment és la directora d’innovació de la Fundació TIC Salut Social, promovent el desenvolupament i la aplicabilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació buscant un increment del benestar sanitari i social de les persones.

Sílvia Cufi, directora de Desenvolupament Corporatiu de la Fundació TIC Salut Social

Per la seva part, Sílvia Cufí, inaugura una nova posició a l’entitat, com a Directora de Desenvolupament Corporatiu. Entre d’altres, algunes de les seves funcions principals seran treballar en la línia estratègica i operacional de la institució, impulsar relacions i aliances institucionals amb tots els membres de l’ecosistema a nivell nacional i internacional, identificar nous projectes i donar suport directe a la Direcció, amb l’objectiu de seguir posicionant a la FTSS com a entitat facilitadora de la transformació del model assistencial i social a través de les TIC al nostre país.

Cufí és llicenciada en Biologia (2007) i doctora en Biomedicina per la Universitat de Girona. Després de centrar la seva tesi doctoral en l’àmbit de la oncologia a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGi) i a l’Institut Català d’Oncologia (ICO), al 2014 va marxar a San Diego (Estats Units) per incorporar-se al grup de recerca de medicina regenerativa i cèl·lules mare del Dr. Izpisúa-Belmonte al Salk Institute com a investigadora postdoctoral. Durant aquest període com a investigadora va dur a terme diferents projectes nacionals i internacionals i va poder assolir resultats que van donar lloc a més de 60 publicacions científiques indexades. Al 2016 va passar a formar part de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica – IDIBAPS – Hospital  Clínic de Barcelona com a Innovation Manager al departament d’innovació i transferència del coneixement. Ha volgut combinar la seva trajectòria professional entre la recerca i la gestió del coneixement i la innovació a l’entorn biomèdic i sanitari. Per últim, destacar també el seu perfil docent com a professora lectora acreditada en l’àmbit de ciències de la salut a la Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Girona i EUSES, així com la seva vessant com a assessora i consultora en l’àmbit de la recerca i el benestar animal (Categoria D acreditada per FELASA).

Butlletí Flash TICSS

Subscriu-te i rep cada mes novetats i notícies al teu email

Email